Langverwacht interview

Adele vertelt Oprah Winfrey over eerste date met Rich Paul

Door ANP··Aangepast:
© ANPAdele vertelt Oprah Winfrey over eerste date met Rich Paul
RTL

Op de Amerikaanse televisiezender CBS was zondagavond het langverwachte interview van Oprah Winfrey (67) met Adele (33) te zien in de special 'Adele One Night Only'. In het interview komen verschillende onderwerpen aan het bod, van de nieuwe liefde van Adele tot haar ex-man en gewichtsverlies.

"Dat was de eerste keer dat we gewoon samen waren, zonder vrienden erbij."

Adele vertelt dat ze Rich Paul, haar nieuwe vriend, ooit op een feestje had ontmoet. Een paar jaar later vroeg hij Adele uit eten, wat volgens hem puur zakelijk was. Maar daar dacht Adele anders over. "Een zakelijk etentje? Voor wat in godsnaam? We deden helemaal geen zaken met elkaar! Maar dat was de eerste keer dat we gewoon samen waren, zonder vrienden erbij."

Adele schaamde zich voor mislukt huwelijk: 'Enorm geraakt'
Lees ook

Adele schaamde zich voor mislukt huwelijk: 'Enorm geraakt'

Adele straalt als ze het over haar nieuwe liefde heeft. "Wat me in hem aantrekt is dat hij werkelijk hilarisch is. Hij is grappig, slim en ontzettend makkelijk om mee om te gaan. Het gaat allemaal zo natuurlijk...oh god, ik begin gewoon te blozen als ik hierover spreek," aldus Adele, die eraan toevoegde nu ook voor het eerst echt gelukkig te zijn met zichzelf.

Op de vraag of ze in de toekomst ook vanuit een gelukkige geest kan schrijven, zegt de zangeres: "Dat hoop ik wel. Ik speel geen spelletjes meer in de liefde. Zo van: ik weet dat je mij gaat kwetsen, dus kwets ik jou eerst. Dat gaat niet meer gebeuren. Ik weet nu wat ik wil: rust in mijn hoofd en stabiliteit."

Adele blijkt ook nog op goede voet te staan met haar ex-man. "Simon heeft mijn leven gered, hij kwam op het juiste moment in mijn leven en gaf me stabiliteit. Ik was nog zo jong toen en er kwam zoveel op me af, dat hij en Angelo mij op het rechte pad hielden. Anders was ik mezelf volledig kwijtgeraakt. Ik houd nog steeds van hem, maar ben niet meer verliefd. Ik vertrouw hem voor 100 procent en onze band is heel goed, daarom wonen we ook nog tegenover elkaar en is ons co-ouderschap uitstekend. Ik heb het diepste respect voor hem. En mijn wens voor Angelo is dat hij een goed en gelukkig persoon wordt, ik stel absoluut geen verwachtingen aan hem. Hij moet doen wat hij fijn en leuk vindt."

Op de vraag of haar ex-man het vervelend vindt dat het nieuwe album zo persoonlijk is geworden, zegt Adele: "Hij weet wat voor soort artiest ik ben en wat voor nummers ik schrijf. Dus nee, hij is daar oké mee."

Iemand die wat minder oké blijkt te zijn met haar nieuwe nummer, is onze eigen Luuk Ikink. 

Lees meer over
Adele [Laurie Blue Adkins]