Onder vuur

Doutzen Kroes uit kritiek op corona, maar vroeg wel duizenden euro's coronasteun aan

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Getty ImagesDoutzen Kroes uit kritiek op corona, maar vroeg wel duizenden euro's coronasteun aan
RTL

Doutzen Kroes (35) lag vorig jaar flink onder vuur, omdat ze vragen stelde over het coronavirus. Ze suggereerde in die vragen dat de overheid, de media en de farmaceutische industrie de bevolking zwakker wilde maken. Toch hield Kroes haar hand op voor duizenden euro's aan coronasteun voor haar bedrijf AHAU Gele Zon B.V.

Dit meldt Quote op basis van gegevens van UWV die iedereen kan inzien. Hieruit blijkt dat het bedrijf van Kroes in totaal 18.817 euro kreeg, verspreid over vijf aanvragen voor steun (NOW). 

De NOW, voluit de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, is bedoeld voor bedrijven die minder omzet draaien vanwege de coronacrisis. Met deze noodhulpregeling kunnen bedrijven het loon van hun personeel blijven betalen.Kroes

Doutzen Kroes laat van zich horen na reacties op vaccinatiepost
Lees ook

Doutzen Kroes laat van zich horen na reacties op vaccinatiepost

De duizenden euro's coronasteun, die Doutzen Kroes kreeg, zijn een schijntje in vergelijking met de miljoenen die het model waard is. In de meest recente schatting van Quote wordt haar vermogen geschat op 29 miljoen euro.

6 miljoen volgers

Sinds het begin van de coronacrisis sprak Kroes zich meerdere keren uit over het coronavirus, de maatregelen en vaccins. Deze gedachten deelt ze op haar Instagrampagina met zo'n 6 miljoen volgers.

Lees meer over
Doutzen KroesNOWCoronamaatregelenCoronacrisis in NederlandNederland