s10neke

S10 gaat in 2022 namens Nederland naar songfestival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP S10 gaat in 2022 namens Nederland naar songfestival
RTL

Er gingen de afgelopen dagen al verschillende geruchten over wie de opvolger zou zijn van Jeangu Macrooy op het Eurovisie Songfestival in Turijn, maar wij kunnen je vertellen dat zojuist is bekend gemaakt dat S10 Nederland gaat vertegenwoordigen in mei.

"Omg ik ga meedoen aan het Eurovisie Songfestival!"

'Lieve mensen, omg ik ga meedoen aan het Eurovisie Songfestival!!!!' zo schrijft ze op haar Instagram. In de video die bij haar post zit vertelt ze dat muziek haar 'moed' geeft en dat het voor haar het 'allerbelangrijkste is dat er bestaat'. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

S10 is uitgekozen door de selectiecommissie van AvroTros, waarin onder anderen tv-commentatoren Cornald Maas, Jan Smit en radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zitten. Zij kijken niet meer eerst naar de artiest, maar naar het liedje. Een werkwijze die bij Duncan Laurence zijn vruchten heeft afgeworpen toen hij in 2019 met het nummer 'Arcade' het Songfestival won.

Ayana wint Nederlandse finale Junior Eurovisie Songfestival
Lees ook

Ayana wint Nederlandse finale Junior Eurovisie Songfestival

Volgens Eric Stade, algemeen directeur van AVROTROS, getuigt het nummer van S10 van 'lef en authenciteit'. "Waar we normaal, naast natuurlijk de naam van de artiest, niets delen in dit stadium over de inzending, durf ik dat dit keer wel te doen. S10 blijft namelijk trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen. We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie unaniem achter. Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden."

Stien den Hollander, beter bekend als S10, tekende op zeventienjarige leeftijd bij het Nederlandse platenlabel Noah’s Ark. In 2017, nog voor ze daar onder contract stond, bracht ze haar eerste ep, Antipsychotica, uit. In 2018 volgde Lithium, verwijzend naar het gelijknamige geneesmiddel tegen hevige stemmingswisselingen en in november 2020 volgde Vlinders, haar tweede album waarmee ze zich definitief op de kaart zette. Dit jaar bracht ze het nummer 'Adem Je In uit', wat meteen een grote hit was.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.