puffend de dag door

Linda Hakeboom: 'Door chemo ging ik in de overgang'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL Boulevard Linda Hakeboom: 'Door chemo ging ik in de overgang'
RTL

Dat chemotherapie heel wat vervelende bijwerkingen heeft, weet Linda Hakeboom (36) maar al te goed. In 'Aran on Tour' legt ze uit dat ze door de behandeling zelfs de overgang in ging.

"Ik lag helemaal voor pampus op de bank door de chemotherapie en dan had ik er af en toe nog een opvlieger bij"

"Je kunt dus onvruchtbaar worden van chemotherapie. Ik ben er ook een tijdje in de overgang van geweest", vertelt Linda in Aran on Tour. "Dus ik lag helemaal voor pampus op de bank door de chemotherapie en dan had ik er af en toe nog een opvlieger erbij. Toen moest ik wel om mezelf lachen, hoor." Ook moest Linda direct na haar diagnose kiezen of ze het ivf-proces in wilde gaan, wat ze ook liet zien in haar vlogserie Linda's Kankerverhaal. "Dat vind ik wel echt heel bijzonder, hoor, dat dat gewoon meteen wordt aangeboden." 

Linda Hakeboom begint aan laatste chemo: 'Bijzonder moment'
Lees ook

Linda Hakeboom begint aan laatste chemo: 'Bijzonder moment'

"Je hebt maar heel kort om daarover te beslissen. Dus je hoort eerst: je hebt kanker. En dan hoor je: wil je ivf?" gaat Linda verder. "Dat ligt ook zo ver uit elkaar: misschien overleef je het niet, wil je een kind?" Bovendien hebben Linda en haar vriend 'nooit echt' een kinderwens gehad. Toch kozen ze ervoor om het proces aan te gaan. "Er ligt een elftal in de vriezer. (…) Sowieso is het niet de bedoeling dat je de eerste twee jaar überhaupt zwanger raakt. Ik denk dat als ik nu een kind zou krijgen, dat ‘ie er groen uit zou komen. Dat is niet goed."

Lees meer over
Linda HakeboomAran BadeAran on TourKindKinderwensKanker