De halve finale

Dít zijn de twee afvallers van The Masked Singer

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandDít zijn de twee afvallers van The Masked Singer
RTL

Vrijdagavond was het zover: de halve finale van 'The Masked Singer'. Na vele spraakmakende onthullingen de afgelopen weken, is de spanning ook deze week weer om te snijden. Als je zover bent gekomen wil je natuurlijk ook de finale halen en daar doen de karakters dan ook alles aan.

''Het was fantastisch om te doen''

Er zit deze week een speciaal element in The Masked Singer: om meer te weten te komen over de karakters beantwoorden ze vragen tijdens een speciale persconferentie. Zo komen we er bijvoorbeeld achter dat de Krokodil buitenlandse roots heeft.

De Krokodil en de Giraffe bijten het spits af tijdens de eerste sing-off. Beiden maken grote indruk bij de panelleden. Zo schittert de Krokodil met een nummer van Beyoncé en zingt de Giraffe feilloos in het Frans.

Uiteindelijk stemt het publiek ervoor om de Krokodil door te laten gaan naar finale en moet de Giraffe daar nog één keer strijden tijdens de super sing-off. 

Twee onverwachte onthullingen in The Masked Singer: 'Allemachtig'
Lees ook

Twee onverwachte onthullingen in The Masked Singer: 'Allemachtig'

Ook de volgende karakters zetten alles op alles om die felbegeerde plek te bemachtigen: de Haai en het Biggetje. De panelleden zijn ervan overtuigd dat de Haai Xander de Buisonjé is. ''Ik zie het aan zijn loopje'', zegt Gerard zonder twijfel.

Tijdens de persconferentie komen ze erachter dat het Biggetje wel eens nietsverhullend in een blad te bewonderen was. Na een swingend optreden van het karakter is het weer aan het publiek om te laten weten wie er door mag. Het spande erom maar uiteindelijk moet het Biggetje zich nogmaals bewijzen in de laatste sing-off. Dat betekent dat de Haai door is naar de finale. 

Tijd voor de laatste twee solo-optredens: de Cupido en de Stier. De Cupido bijt het spits af en al snel denken de panelleden dat het Jamai is. Toch wordt dat door verschillende antwoorden van het karakter ontkracht. 

De stier maakt met zijn stem grote indruk bij zowel het publiek als de panelleden. Maar zoals we weten telt de stem van het publiek en die kiezen er uiteindelijk toch voor om de Cupido te laten schitteren in de finale. De Stier zal nog een keer moeten strijden.

Dan is het spannendste moment van de show aangebroken: de verliezers van de drie eerdere rondes - de Giraffe, het Biggetje en de Stier - strijden om de allerlaatste plek. 

Na het spetterende optreden is het aan het publiek om te bepalen wie ze volgende week terug willen zien. Helaas houdt het avontuur op voor het Biggetje en de Stier en is de laatste plek in de finale voor de Giraffe. Dat betekent dat de verliezers zich zullen moeten onthullen. 

Alle panelleden hebben het bij het Biggetje aan het juiste eind: niemand minder dan Nicolette Kluijver komt uit het pak tevoorschijn. ''Ik vind het heel erg en ik ben van het Biggetje gaan houden'', reageert Nicolette. De Stier werd door het panel van Buddy en Gerard goed geraden. Het is de enige echte Edwin Evers. ''Het was fantastisch om te doen'', aldus Edwin.

© The Masked Singer

Eén van de interviewers die vragen stelde aan de karakters tijdens de speciale persconferenties, was onze eigen verslaggever Aran Bade. Hij vroeg daar het Biggetje het hemd van het lijf. Dat zie je in de video hieronder.

Lees meer over
The Masked Singer