scary sh(m)ith

Will Smith doodnerveus tijdens opnames Welcome to Earth

Door ANP/ RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWill Smith doodnerveus tijdens opnames Welcome to Earth
RTL

Toen Will Smith (53) voor het programma 'Welcome to Earth' van Nationale Geographic naar een kilometer diepte in de oceaan afzakte, was er weinig over van de normaal gesproken zo goedlachse en spraakzame acteur. Dat vertelde oceanologe Diva Amon aan onder meer het 'ANP' tijdens een perspresentatie van het programma.

"Als er iets misgaat daar beneden, kan niemand ons komen helpen"

"Toen ik hem voor het eerst ontmoette was het de Will Smith die je kent: joviaal, charmant, met enorm veel charisma", aldus Amon. "Maar toen hij terugkwam voor de echte duik was hij al een stuk gereserveerder, en toen we in de miniduikboot stapten, waarin we naar de zeebodem zouden afreizen, kwam er echt geen woord meer uit. De camera's draaiden, ik probeerde hem aan de praat te houden, maar hij stond zo stijf van de zenuwen dat dat echt niet lukte."

Amon begrijpt dat overigens helemaal. "Als je zo diep de zee ingaat is dat altijd zenuwslopend, dat is het zelfs nog voor ons wetenschappers die het vaker doen. Denk je even in: we gaan naar de bodem van de oceaan op een kilometer diepte, op een plek in de Bahama's waar nog nooit iemand is geweest. De expeditie duurt negen uur en als er iets misgaat daar beneden, kan niemand ons komen helpen."

Will Smith werd ziek van ‘te veel seks’ na relatiebreuk
Lees ook

Will Smith werd ziek van ‘te veel seks’ na relatiebreuk

Na de eerste zenuwen ontdooide Smith gelukkig. "Toen hij aan het idee gewend was en we ook dingen begonnen te zien, zoals dat sommige kleuren totaal wegvallen op een bepaalde diepte, zag je de omslag en werd hij superenthousiast." Lachend: "En toen we weer aan de oppervlakte waren, kwamen al zijn praatjes terug."

Smith ging voor Welcome to Earth, dat nu te zien is op Disney+, verschillende avonturen aan. Naast het diepzeeduiken beklom hij onder meer een actieve vulkaan, trok door de Serengeti om de migratie van de wilde beesten te zien, leerde hij over de kracht van geur tijdens een expeditie met haaien en maakte hij een tocht over een gletsjer in IJsland.

Lees meer over
Will Smith