in conclaaf

Verraders spelen steeds viezere spelletjes met finale in zicht

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© De Verraders Videoland EditieVerraders spelen steeds viezere spelletjes met finale in zicht
RTL

Met de finale binnen handbereik doen de overgebleven verraders er in 'De Verraders: Videoland Editie' alles aan om niet ontmaskerd te worden. Lukt het Illias en Britt uit handen te blijven van hun medekandidaten, de getrouwen?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de vijfde aflevering van De Verraders: Videoland Editie.

"No more mister nice guy, the game is on"

Na de aanval op Thijs moeten verraders Britt en Illias alle zeilen bijzetten om het vertrouwen van de getrouwen te winnen. Illias hoeft daarvoor weinig moeite te doen, de Mocro Maffia-acteur heeft namelijk een pact gesloten met Jay en Henk, die vol op Britt zitten. En dat kan Illias natuurlijk niet hebben."Ik weet dat als ik dit spel wil winnen, moet ik met een medeverrader de finale in", vertelt hij in zijn biecht. "Jay heeft natuurlijk de afgelopen dagen vol op Thijs gezeten, dus zijn hersenen hebben overuren gedraaid en daar maak ik heel vies gebruik van."

Hij probeert dan ook Jay ervan te overtuigen niet Britt, maar een getrouwe naar huis te sturen zodat zij de finale in ieder geval halen - want Jay heeft geen idee dat hij dubbelspel speelt. "No more mister nice guy, the game is on", aldus Illias.

Romana uit B&B Vol liefde te zien in De Verraders Videoland Editie
Lees ook

Romana uit B&B Vol liefde te zien in De Verraders Videoland Editie

Ondertussen tikt de klok door, daarom is tactisch spelen van levensbelang tijdens de laatste Ronde Tafel voor de finale. "Eén verkeerde beslissing hier, kan je zomaar de kop kosten", waarschuwt presentator Art Rooijakkers de overgebleven spelers. Het is verrader Illias die besluit als eerste het woord te nemen. "We zijn met z'n allen al zo lang bij elkaar, maar er zijn op een gegeven moment momenten dat je tactisch moet denken - je groeit naar elkaar toe - en dan moet je soms een mes in iemands rug steken", opent hij. Maar ondanks zijn plannetje van die middag, blijft Jay bij zijn besluit en stemt op Britt. "Het is 90 procent Britt", deelt hij met de groep. "Ik kan het nooit 100 procent zeggen."

Jay is niet de enige die die avond op Britt stemt, toch besluit de meerderheid Henk te verbannen - voor wie het niet geheel onverwacht komt. "Dan ga je daar staan en zie je ze kijken, je bent verslagen", doet hij achteraf zijn verhaal. 

De overgebleven twee verraders zitten op roze, zo lijkt het. Natuurlijk, Britt kreeg twee stemmen aan de Ronde Tafel. Maar omdat meesterbrein Illias op Henk stemde, werd de oud-judoka met vier stemmen verbannen. Nu Henk naar huis is zitten er drie getrouwen en twee verraders in het spel. Nóg wel. Want met de moord die vannacht gepleegd gaat worden komt de stand met de finale in zicht op 2-2. Wie er op de valreep nog naar huis moet? De finale van De Verraders: Videoland Editie is zondag te zien bij Videoland.

Lees meer over
VideolandDe Verraders