leef alsof het je laatste dag is

Roxeanne Hazes trapt op de rem na onstuimig jaar

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRoxeanne Hazes trapt op de rem na onstuimig jaar
RTL

Roxeanne Hazes (28) heeft de afgelopen maanden niet veel losgelaten over haar privéleven. Voor de podcast 'Yous & Yay' maakt 'Dochter Dre' weer een uitzondering. "Ik heb voor het eerst een beetje het idee dat ik een manier heb gevonden om mijn leven te leiden en alles een beetje op een leuke manier te doen", vertelt ze daar.

"Voor het eerst in mijn leven ben ik een beetje stabiel"

"Voor het eerst in mijn leven ben ik een beetje stabiel of zo", vertelt de Hazes-telg zonder al te veel los te laten over het precieze hoe en wat. "Dat is wel heel deprimerend dat ik zeg 'voor het eerst in mijn leven', dat is natuurlijk niet helemaal waar. Maar er is best wel wat gebeurd de afgelopen jaren bij ons privé."

Roxanne heeft daar het een en ander van geleerd, vertelt ze: "De grootste les die ik daaruit heb getrokken tijdens het begin van de coronatijd is keihard op de rem trappen wanneer dat nodig is. En eigenlijk ben je dan al net iets te ver. Vaker 'nee' zeggen tegen dingen die je niet leuk vindt."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Roxeanne Hazes mist broertje bij Holland Zingt Hazes-concerten
Lees ook

Roxeanne Hazes mist broertje bij Holland Zingt Hazes-concerten

Zo kreeg de zangeres een tijdje terug een aanvraag van een radiostation om iemand tijdelijk te vervangen. Ze zou zelfs een eigen sidekick krijgen. "Ik moest het overnemen van iemand die er even tussenuit ging", legt Rox uit. "Ik vond dat heel tof, dat er aan mij werd gedacht. Dat gaf mijn zelfvertrouwen even een boost." Eenmaal na het gesprek, dat volgens de zangeres 'hartstikke fijn' was, slaat de twijfel toe. "Ik merkte dat ik buikpijn kreeg van het idee dat ik dat moest gaan doen, omdat ik het zo spannend vind. Mijn ambitie ligt daar gewoon niet."

Haar vriend en tevens manager besloot de knoop voor haar door te hakken, omdat hij meteen kon zien dat ze er niet gelukkig van werd. "Dan is het zo’n verademing om gewoon te zeggen: 'Fuck it, ik ga het gewoon niet doen.' Ik word er niet happy van, gewoon nee."

Uiteindelijk is zingen namelijk toch wat Roxanne het liefste doet - als het even kan met haar kleine broertje. Ze gunt hem dan ook 'de beste versie van zichzelf te worden'.

Lees meer over
Roxeanne Hazes