koude kermis

Golden Globes uitgereikt zonder publiek

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGolden Globes uitgereikt zonder publiek
RTL

De winnaars van de 79e Golden Globes worden aankomende zondag bekendgemaakt tijdens een sobere bijeenkomst zonder publiek. Dat heeft de organisatie achter de prijzen, de 'Hollywood Foreign Press Association' (HFPA), bekendgemaakt.

De films Power of the Dog en Belfast zijn de grootste kanshebbers voor een Golden Globe dit jaar, met ieder zeven nominaties. Bij de televisieprijzen sleepte Succession de meeste nominaties binnen: de HBO-show heeft vijf ijzers in het vuur in vier categorieën. Ook Ted Lasso dingt mee om vier awards en The Morning Show maakt met vier nominaties kans in drie categorieën.

Nederlandse journalist stapt op bij Golden Globes na discussie diversiteit
Lees ook

Nederlandse journalist stapt op bij Golden Globes na discussie diversiteit

Het was al langer bekend dat er dit jaar geen ceremonie zou plaatsvinden rond de uitreiking van de Golden Globes. Zender NBC liet in mei weten het sterrengala niet uit te zenden vanwege kritiek over de diversiteit van de HFPA, nadat was gebleken dat zich onder de mensen van kleur binnen de organisatie geen zwarte leden bevonden.

Sterren dreigden daardoor de ceremonie te boycotten, waarop de HFPA besloot de uitreiking in het teken te zetten van de goede doelen die de organisatie ondersteunt. Vanwege de opmars van de omikronvariant zal dat nu in afgeslankte vorm gebeuren.

Lees meer over
Golden Globes