Dubbel pech

Zweedse kroonprinses Victoria voor tweede keer besmet met corona

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesZweedse kroonprinses Victoria voor tweede keer besmet met corona
RTL

Het coronavirus houdt het Zweedse koningshuis flink in zijn greep. Waar vorige week nog bekend werd gemaakt dat zowel koning Carl Gustaf (75) als zijn vrouw koningin Silvia (78) besmet zijn met het coronavirus, blijkt nu ook dochter Victoria (44) en haar man prins Daniel (48) het virus te hebben opgelopen, zo laat het hof in een statement weten.

De twee zitten op dit moment samen met hun kinderen in zelfisolatie in Slot Haga, waar het gezin ook woont.

Zweedse koning en koningin besmet met coronavirus
Lees ook

Zweedse koning en koningin besmet met coronavirus

Victoria zou zaterdag een positieve testuitslag hebben gekregen. Een dag later testte haar man Daniel ook positief, zo heeft het Zweedse hof zondag laten weten. Zowel Victoria als Daniel zijn volledig gevaccineerd en hebben gelukkig alleen last van milde symptomen. Beiden maken het volgens het hof dan ook goed. De twee hadden aardig wat koninklijke bezoekjes gepland staan de komende week, maar die zijn nu allemaal afgezegd.

In maart vorig jaar liepen Victoria en Daniel ook al een coronabesmetting op.

Vorige week dinsdag werd nog bekendgemaakt dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia besmet zijn met het coronavirus. Het echtpaar, dat al drie vaccinaties heeft gehad, hebben ook gelukkig niet al te veel last van het virus en zouden alleen een paar milde symptomen hebben.

Lees meer over
Kroonprinses Victoria