dijk breekt door

Wendy van Dijk doorbreekt stilte: 'Dit soort gedrag nooit waargenomen'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPWendy van Dijk doorbreekt stilte: 'Dit soort gedrag nooit waargenomen'
RTL

Voormalig 'The voice of Holland'-presentatrice Wendy van Dijk (50) heeft via Instagram laten weten mee te leven met de slachtoffers. Zaterdag werd bekend dat het programma voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Bandleider Jeroen Rietbergen (50) erkende vervolgens dat hij relaties van 'seksuele aard' heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij 'The voice of Holland'.

"Ik heb jarenlang met ziel en zaligheid gewerkt aan dit programma en dit soort gedrag nooit waargenomen"

'Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de slachtoffers van ontoelaatbaar gedrag rondom The Voice, mensen die zo dapper zijn geweest om naar buiten te treden', deelt Wendy zondag via Instagram Stories. 'Hun verhaal verdient het onafhankelijk en in alle rust te worden gehoord.'

De presentatrice vervolgt: 'Ik heb jarenlang met ziel en zaligheid gewerkt aan dit programma en dit soort gedrag nooit waargenomen. Het is een goede zaak dat er een onafhankelijk onderzoek gaat plaatsvinden dat we vooral in handen moeten laten van de professionele mensen die dat leiden.' Ze sluit af door alle betrokkenen heel veel sterkte te wensen.

© Instagram @wendyvandijk3

Donderdag komt er een aflevering van het programma #BOOS waarin de aantijgingen uitgebreid worden behandeld. Ook de vrouw die aangifte heeft gedaan tegen jurylid Ali B is bekend bij de makers van het programma. Al sinds het voorjaar zijn Tim Hofman en zijn collega's bezig met het onderzoek naar ongepast gedrag binnen The Voice en soortgelijke andere programma's. Inmiddels hebben zich al zo'n 40 slachtoffer gemeld. 

Lees meer over
Wendy van DijkThe Voice Of Holland