THE VOICE-AANTIJGINGEN

Ook Tess Milne doet boekje open over John de Mol: 'Jarenlang op zwarte lijst'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOok Tess Milne doet boekje open over John de Mol: 'Jarenlang op zwarte lijst'
RTL

Tess Milne (34) is 'behoorlijk van de leg' door de uitzending van het onlineprogramma 'BOOS' donderdagmiddag. In de aflevering doen verscheidene oud-kandidaten en medewerkers van 'The Voice' melding van het seksueel grensoverschrijdende gedrag dat zij hebben meegemaakt tijdens het programma. Bedenker van het programma, John de Mol (66), reageerde op deze aantijgingen en dat kwam hem op veel kritiek te staan. Tess doet nu een boekje open over háár ervaringen met John.

"Ik was doodziek en kreeg backstage zware verdovingsmiddelen"

Het zien van de BOOS-aflevering bracht Tess terug naar de tijd dat zij Sterren Dansen Op Het IJs presenteerde. 'Ik was doodziek en kreeg backstage zware verdovingsmiddelen aangeboden, want de show moest doorgaan. Mijn man is er toen tussen gesprongen', schrijft ze op haar Instagram Stories.

Tess gaf daarop aan dat ze het een mooie kans vond om het programma te presenteren, maar dat het niet bij haar paste. 'Toen werd ik door John (de Mol, red.) jarenlang op een zwarte lijst gezet', laat ze nu weten.

Bekende vrouwen vormen één front tegen John de Mol
Lees ook

Bekende vrouwen vormen één front tegen John de Mol

In BOOS vertelde John dat hij een veilige werksfeer belangrijk vindt. Daar zegt Tess nu het volgende over: 'Als je een veilige werksfeer wilt creëren, moet je daar misschien beginnen. Mensen niet bannen omdat ze een andere mening hebben dan jij.'

Al met al hoopt Tess dat er lessen geleerd gaan worden bij Talpa. 'En dat we blijvende verandering gaan zien: slachtoffers hoeven helemaal niks. De verantwoordelijkheid ligt altijd bij de daders.'

In de aflevering van BOOS zegt een oud-kandidate van The Voice aangifte gedaan te hebben tegen Ali B vanwege verkrachting. Dinsdag werd er opnieuw aangifte gedaan tegen de rapper wegens een zedendelict. Mogelijk staat die zaak los van The voice of Holland. In BOOS vertelde een kandidate dat ze seks had met Ali en hem vroeg of hij dat vaker deed. Daarop zou hij gezegd hebben vaker seks te hebben met deelnemers, maar dat niemand dat zou geloven.

Niet alleen Ali maakte zich volgens de vrouwen die zich meldden bij BOOS schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. Drie jonge vrouwen vertelden dat zij 'overwegend in werksferen langdurig en ongewenst betast' zijn door Marco Borsato. Ook meldden zich drie voormalig kandidaten van The Voice Kids. Daarnaast kwamen er meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur.

John de Mol reageerde op dit alles. In de video hieronder zie je wat hij te vertellen had.

Lees meer over
Tess MilneJohn de MolThe Voice Of HollandBOOS