bitch better have my money

Rihanna doneert miljoenen aan klimaatslachtoffers

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRihanna doneert miljoenen aan klimaatslachtoffers
RTL

Rihanna (33) heeft, via haar Clara Lionel Foundation, 15 miljoen dollar gedoneerd aan achttien verschillende organisaties die zich inzetten voor slachtoffers van klimaatverandering. Volgens de zangeres zorgen klimaatproblemen voor sociale ongelijkheid, die ze door middel van haar donatie wil tegengaan.

"Klimaatrampen, die veel vaker en zwaarder voorkomen, hebben niet op alle gemeenschappen evenveel invloed"

"Klimaatrampen, die veel vaker en zwaarder voorkomen, hebben niet op alle gemeenschappen evenveel invloed", zegt Rihanna in een verklaring. De zangeres uit Barbados meent dat gemeenschappen van kleur en eilandinwoners vaak het meest de dupe worden van klimaatverandering.

Rihanna lacht zwangerschapsgeruchten weg: 'Heb al 10 kinderen'
Lees ook

Rihanna lacht zwangerschapsgeruchten weg: 'Heb al 10 kinderen'

De donaties worden onder meer uitgedeeld aan groepen met vrouwelijke-, lhbti-, zwarte- en inheemse leiders. Hun gemeenschappen lopen namelijk volgens Rihanna's organisatie het grootste risico. Het geld werd samen met Jack Dorsey ingezameld. Hij is medeoprichter van Twitter.

In 2020 deden Rihanna en Jack al eens een donatie van 15 miljoen dollar voor mentale gezondheidsdiensten. Ook doneerden zij ieder 2,1 miljoen dollar voor slachtoffers van huiselijk geweld in Los Angeles.

Lees meer over
RihannaKlimaat