Lil taakstraf

Werkstraf van 120 uur geëist tegen Lil Kleine voor mishandeling

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Werkstraf van 120 uur geëist tegen Lil Kleine voor mishandeling
RTL

Het Openbaar Ministerie heeft 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee weken geëist tegen Lil Kleine (27). De rapper, echte naam Jorik Scholten, zou op 6 december 2019 samen met twee mannen uit Boxtel een man hebben mishandeld in een club op het Rembrandtplein in Amsterdam.

"Ik werd aangewezen, toegetakeld en weggejaagd"

De ruzie zou begonnen zijn toen het slachtoffer de vriendin van Jorik, Jaimie Vaes, aanstootte. De rapper wilde daarna excuses, maar die waren 'denigrerend', vond hij. Volgens het OM zou Lil Kleine het slachtoffer daarna hebben aangewezen en zouden de andere twee begonnen zijn met de mishandeling.

Het slachtoffer werd volgens het OM door de mannen vastgepakt, tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht gestompt of geslagen. Toen het slachtoffer na een duw ten val kwam, volgden nog meer schoppen en trappen. 

Programma Opsporing Verzocht behandelt horlogeroof Lil Kleine
Lees ook

Programma Opsporing Verzocht behandelt horlogeroof Lil Kleine

Op de zitting werden beelden getoond van de vechtpartij in club Olivia. De verdachten waren niet aanwezig bij de zitting, het slachtoffer zat op de publieke tribune. Hij had na mishandeling verschillende bloeduitstortingen en psychische klachten. 'Ik werd aangewezen, toegetakeld en weggejaagd of het dagelijkse kost voor ze was’, schreef hij in een slachtofferverklaring.

De advocaat van Lil Kleine, Nienke Hoogervorst, vroeg om vrijspraak voor haar client omdat er te weinig bewijs tegen hem in het dossier staat. 'Ik schrok van de eis. Die staat in geen enkele verhouding met wat zich heeft voorgedaan.'

Tegen medeverdachte Peter S. eiste het OM twee weken cel en 120 uur taakstraf. Arnold H. hoorde 150 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijk eisen.

Lil Kleine zelf kreeg afgelopen december in Rotterdam ook de schrik van zijn leven toen hij na een albumreleaseparty door drie gewapende mannen op gewelddadige wijze van zijn horloge werd beroofd. 

Lees meer over
Lil Kleine