AFSTEMMEN

The Voice-producent ITV komt kandidaten tegemoet

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPThe Voice-producent ITV komt kandidaten tegemoet
RTL

ITV, het bedrijf dat 'The voice of Holland' produceert, komt kandidaten tegemoet. Dat laat het productiebedrijf weten aan RTL Boulevard.

Alle kandidaten van The Voice en The Voice Kids hebben een mail gekregen van ITV. De prioriteit van het productiebedrijf ligt bij de kandidaten. Zij hopen dan ook dat zij zich verder kunnen ontplooien. Om die reden worden de contracten met hen verruimd. Zo mogen zij vanaf nu muziek uitbrengen, commerciële deals aangaan en optreden.

Twee dingen blijven echter onveranderd. Ten eerste, de geheimhoudingsplicht. Kandidaten mogen niets melden over het verloop van het programma, omdat nog onduidelijk is of het opgeschorte twaalfde seizoen terugkeert op televisie of niet. Daarnaast mogen de deelnemers het merk The Voice niet commercieel exploiteren.

Eerste aangifte tegen regisseur The Voice vanwege aanranding
Lees ook

Eerste aangifte tegen regisseur The Voice vanwege aanranding

Twee weken geleden kwam Tim Hofman met zijn veelbesproken aflevering van BOOS. Daarin werd seksueel overschrijdend gedrag rondom The voice of Holland aan het licht gebracht. Tegen coach Ali B is aangifte gedaan vanwege verkrachting. Daarnaast deden meerdere vrouwen melding van seksueel overschrijdend gedrag. Ook tegen voormalig bandleider Jeroen Rietbergen en een itemregisseur is aangifte gedaan vanwege dergelijk gedrag. Tegen Marco Borsato is eerder al aangifte gedaan door een vermeend slachtoffer. In de aflevering van BOOS deden meerdere minderjarige meisjes melding van seksueel overschrijdend gedrag door de voormalig The Voice-coach.

Momenteel doet advocatenbureau Van Doorne onderzoek naar het seksueel overschrijdend gedrag rondom The Voice. Toch is er ook veel kritiek op het grootschalig onderzoek, omdat het advocatenbureau banden zou hebben met ITV, het bedrijf dat de zangwedstrijd produceert. Alles daarover zie je in onderstaande video.

Lees meer over
The Voice Of HollandBOOSSeksueel grensoverschrijdend gedrag