father, son and House of Gucci

Fans woest: geen Oscarnominatie voor Lady Gaga in House of Gucci

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Universal Pictures InternationalFans woest: geen Oscarnominatie voor Lady Gaga in House of Gucci
RTL

De fans van Lady Gaga (35) zijn woest nadat dinsdagmiddag de Oscarnominaties werden bekendgemaakt. De actrice en zangeres leek kans te maken op een tweede beeldje voor haar rol in 'House of Gucci'. Maar Gaga, die de echtgenoot van Maurizio Gucci (Adam Driver) speelt, stond tot grote consternatie van de fans niet in het lijstje met genomineerden. Zij maken hun onvrede veelvuldig kenbaar op sociale media.

Sowieso kwam House of Gucci er karig van af, met slechts één nominatie voor beste kapsels. Ook acteur Jared Leto, die het zwarte schaap van de familie speelt, kreeg geen nominatie. De acteur maakt wel kans op een Razzie, de prijs voor slechtste acteerprestatie van het jaar. Hij is genomineerd als beste duo met 'de 8 kilo zware klodder make-up op zijn hoofd en zijn idiote accent'.

The Power of the Dog maakt meeste kans op Oscar: twaalf nominaties
Lees ook

The Power of the Dog maakt meeste kans op Oscar: twaalf nominaties

In House of Gucci wordt een beeld geschetst van de familie achter het roemruchte modehuis. Lady Gaga sprak naar eigen zeggen negen maanden lang met een Italiaans accent om zich voor te bereiden op de film. De film werd erg verschillend ontvangen; er was vooral veel kritiek op alle accenten.

Overigens hebben zowel Gaga als Jared Leto beiden al een Oscar in de kast staan. De zangeres won vier jaar geleden de prijs voor beste song voor de film A Star is Born en Jared won in 2014 de prijs voor zijn vertolking van een transgender met hiv in Dallas Buyers Club.

Lees meer over
Lady GagaJared LetoOscars