Game over

Marc Overmars voorlopig verwijderd uit spel FIFA 22

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarc Overmars voorlopig verwijderd uit spel FIFA 22
RTL

EA Sports, de ontwikkelaar van het populaire voetbalsimulatiespel FIFA 22, heeft Marc Overmars (48) geschorst. De oud-topvoetballer van onder meer Ajax en het Nederlands elftal maakte als zogeheten 'icon' deel uit van de spelerspakketten die de gamers konden kopen of winnen. Vanwege de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag van Marc is hij voorlopig echter geen onderdeel meer van het spel.

"De ICON-items van Marc Overmars zijn niet meer beschikbaar"

In een bericht aan "de FIFA-community" dat in beeld verschijnt zodra de gamers het spel opstarten, meldt EA Sports: "Marc Overmars verschijnt vanwege een schorsing voorlopig niet meer in de FIFA Ultimate Team (FUT) pakketten en in Ultimate Draft. De ICON-items van Marc Overmars zijn niet meer beschikbaar."

'Oud Ajax-directeur Marc Overmars stuurde dickpics naar collega'
Lees ook

'Oud Ajax-directeur Marc Overmars stuurde dickpics naar collega'

Zondagavond maakte Ajax bekend dat Marc opstapt als directeur voetbalzaken, omdat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten heeft verstuurd aan meerdere vrouwelijke collega's. Zo zou de Gelderlander onder meer foto's van zijn geslachtsdeel hebben gestuurd. EA Sports haalt wel vaker (oud-)voetballers die in opspraak komen uit het spel.

Na het nieuws over het ontslag van Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag, zijn alle ogen nu gericht op Ajax. En hoewel er wordt gezegd dat Marc dickpics zou hebben gestuurd, lijkt deskundige Rob Goossens dit nog van niemand binnen Ajax te hebben vernomen. 

Lees meer over
Marc OvermarsAFC AjaxAjax