prinses op het witte paard

Prins Charles onthult zijn 'kleffe' koosnaampje voor Camilla tijdens speech

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins Charles onthult zijn 'kleffe' koosnaampje voor Camilla tijdens speech
RTL

Dat er een vonk is tussen prins Charles (73) en zijn echtgenote Camilla (74), daar kunnen we inmiddels niet meer omheen. En na de zegen van koningin Elizabeth (95) lukt het de prins zelfs niet meer om het koosnaampje die hij voor zijn geliefde heeft voor zich te houden. Tijdens een speech die hij gaf voor de Britisch Asian Trust noemde hij haar 'my Mehbooba', een troetelnaam die veel in Azië gebruikt wordt.

"Fijn voor hen dat ze op hun 74ste nog zo verliefd zijn"

Van de Queen mag Camilla later bekend komen te staan als ‘koningin-gemalin’. Wat een hele eer is, aangezien prins Charles er eerst vanuit ging dat ze als ‘prinses’ door het leven zou moeten gaan. Hij is daarom maar wat blij met deze goedkeuring van zijn moeder en schreeuwt nu de liefde voor haar van de daken. 

Nadat Elizabeth haar zegen gaf is er een duidelijk verschil te zien in de benadering vanuit Charles naar Camilla. In een reactie op de goedkeuring van de Queen noemde hij haar al ‘my darling wife’. Maar dit was nog kinderspel in vergelijking met het koosnaampje dat hij nu wereldkundig heeft gemaakt. Het nietsvermoedende publiek weet niet wat ze horen wanneer hij zijn lover tijdens zijn speech voor de British Asian Trust ‘my Mehbooba’ noemt. Het betekent ‘mijn geliefde’ of ‘mijn schat’ in het Urdu. 

Prins Charles maakt opwachting in Britse realityserie
Lees ook

Prins Charles maakt opwachting in Britse realityserie

Op social media verschijnen wisselende reacties op deze liefdesuitingen. 'Hoe klef’, schrijft iemand. Een ander vindt het juist heel aandoenlijk: ‘Fijn voor hen dat ze op hun 74ste nog zo verliefd zijn.'

Het stel kent elkaar al een lange tijd. De twee hebben elkaar ontmoeten tijdens hun jeugdjaren, maar Elizabeth was in eerste instantie niet overtuigd van de match en stak er een stokje voor. Camilla was namelijk niet van adel. Het huwelijk met zijn volgende vrouw Diana werd echter een groot fiasco: prins Charles kon zijn jeugdvriendin Camilla niet achter zich laten, wat resulteerde in een affaire met haar.

Het Britse volk heeft Camilla lange tijd gezien als ‘de andere vrouw’, maar sinds de Queen heeft aangegeven dat ze de titel van koningin heeft verdiend, stijgt de populariteit van de hertogin van Cornwall als nooit tevoren. 

Lees meer over
Koning CharlesCamilla Parker BowlesKoningin Elizabeth IIPrinses Diana