Hiep hiep hoera

Omroep MAX pakt groots uit met 75e verjaardag André van Duin

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Omroep MAX pakt groots uit met 75e verjaardag André van Duin
RTL

Omroep MAX pakt komende week groots uit rond de 75e verjaardag van presentator en komiek André van Duin. In twee speciale uitzendingen zal ruimschoots worden stilgestaan bij het leven en de carrière van het icoon van de Nederlandse televisie en het theater. André is op 20 februari jarig.

Tijd voor MAX staat op donderdag 17 februari volledig in het teken van André. Hij is eregast in de show die volgens Omroep MAX veel "leuke verrassingen" zal bevatten. Een van de verrassingen is dat Heel Holland Bakt-maatje Janny van der Heijden langskomt om live het favoriete gerecht van André te bereiden. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.

André van Duin schaamt zich voor zijn vroegere werk
Lees ook

André van Duin schaamt zich voor zijn vroegere werk

Omroep MAX wijdt zondagavond 20 februari nog een programma aan de jarige. In TV Monument bespreekt voormalig Wordt Vervolgd?!-presentator Han Peekel de carrières van opvallende Nederlandse artiesten. De uitzending van zondag zal geheel in het teken van André staan. Vooral de diversiteit van zijn grote verdiensten voor het vak zullen centraal staan: van de komische imitaties waar de Rotterdamse volksjongen mee doorbrak tot de speech op 4 mei waarin hij een lans brak voor het Homomonument.

Het afgelopen jaar is een pittig jaar geweest voor André van Duin. De presentator vertelt over de afgelopen periode aan Aran Bade in de eerste speciale kerstaflevering van Aran on Tour. André laat zich openhartig uit over het overlijden van zijn partner Martin, zijn eigen ziekte, de vriendschap met zijn Heel Holland Bakt-collega Janny van der Heijden én over een toekomst waarin hij weer wil gaan daten.

Lees meer over
André van Duin