sisters night

Prinses Beatrix en zus Margriet verschijnen samen bij voorstelling

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Beatrix en zus Margriet verschijnen samen bij voorstelling
RTL

De gezusters Oranje-Nassau hadden donderdagavond een gezamenlijk uitje. Prinses Beatrix (84) en prinses Margriet (79) waren samen aanwezig bij een jubileumvoorstelling van het vijftigjarige Introdans. De voorstelling werd opgedragen aan het Prinses Beatrix Spierfonds, dat vijfenzestig jaar bestaat. Reden voor een viering met koninklijk bezoek.

Het optreden vond plaats op zo’n uur rijden van kasteel Drakensteyn, in theater Amare in Den Haag. Het Spierfonds, Holland Dance Festival en Introdans werken bij deze voorstelling samen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Dans symboliseert bewegingsvrijheid en dat begint bij gezonde spieren. Voor mensen met een spierziekte is deze vrijheid niet vanzelfsprekend. Daarom werd de voorstelling opgedragen aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix
Lees ook

Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix

Prinses Beatrix en prinses Margriet© ANP
Prinses Beatrix en prinses Margriet

Het komt niet vaak voor dat de zussen samen in het openbaar verschijnen. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans en prinses Beatrix is beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds, vandaar dat de zussen hier allebei een avond voor vrij hadden gemaakt. 

Eind vorig jaar werd prinses Amalia achttien jaar oud. Een bijzonder moment, ook voor haar grootmoeder prinses Beatrix. Tijdens haar bezoek aan Curaçao spraken wij haar over dit heugelijke moment:

Lees meer over
Prinses BeatrixPrinses Margriet