WAT WILLIAMS JE NOU?

John Williams zet 'egocentrische' man op plek in HMMIK: 'Is toch aso?!'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandJohn Williams zet 'egocentrische' man op plek in HMMIK: 'Is toch aso?!'
RTL

In 'Help, Mijn Man is Klusser!' komen regelmatig vrouwen voorbij die de wanhoop nabij zijn en ook vanavond is dat niet anders: Annechien kampeert al jarenlang met haar gezin in hun eigen huis in Middelburg. Ze is het helemaal spuugzat, maar haar man Ricardo vindt het allemaal wel best. Hij besteedt liever tijd aan zijn hobby’s en vindt vooral dat zijn vrouw niet zo moet ‘zeuren’. Als John Williams en zijn klusteam langskomen, wordt Ricardo even flink op zijn plek gezet.

"Je denkt gewoon alleen maar aan jezelf"

Annechien, Ricardo en hun jongste zoon Levi wonen inmiddels al drie jaar in een klushuis. Het huis is prachtig, de locatie is leuk, maar van binnen wil het nog niet echt vlotten. De woonkamer is weliswaar helemaal af, maar de bovenverdieping en de hal laat nog te wensen over. Volgens Annechien is daar één simpele reden voor: haar man heeft er simpelweg geen zin in. "In zijn vrije tijd kijkt hij vooral televisie en series. Hij vindt andere dingen blijkbaar toch belangrijker."

Klussers stuiten op onaangename verrassing in HMMIK: 'Schrik hier echt van'
Lees ook

Klussers stuiten op onaangename verrassing in HMMIK: 'Schrik hier echt van'

Volgens Annechien heeft het ook geen zin om hem achter zijn broek te zitten. Hoe meer ze namelijk vraagt, hoe minder hij doet. Ook zoon Levi constateert dat zijn moeder maar beter niks kan vragen. "Als mijn ma iets zegt wordt het gelijk een issue. Dan zegt hij: 'Als het zo doorgaat, dan ga ik helemaal niks doen.'" Wat Annechien vooral dwars zit, is dat hij zelf geen zin meer heeft om te klussen, maar het tegelijkertijd ook niet wil uitbesteden. "Hij heeft een bepaald plan en als dat niet volgens zijn idee gaat, dan gaat hij op slot."

Gelukkig blijkt Ricardo wel open te staan voor de hulp van John Williams en zijn team. Al vindt hij de verwachtingen van Annechien niet altijd even realistisch. "Je kan niet van mij verwachten dat ik na mijn werk nog tot 11 uur ga zitten klussen. Ik wil ook gewoon nog mijn sportmomentjes hebben." Vooral dit laatste blijkt belangrijk voor Ricardo te zijn: als hij moet klussen, kiest hij er 9 van de 10 keer voor om te gaan fietsen of surfen.

Deze keer heeft hij echter pech: want John zit hem flink achter de broek aan. In een gesprek met Annechien en Ricardo draait hij er niet omheen. Hij wijst het stel op het feit dat ze gewoon het budget hebben om alles uit te besteden, maar alsnog hulp vragen van het programma. "Gaat het jullie dan om dat het nu gratis is?", zo vraagt hij zich af. Zowel Ricardo als Annechien drukken John op het hart dat dit niet het geval is. Volgens Annechien staat Ricardo simpelweg niet open voor hulp van buitenaf. "Dus je houdt het gewoon allemaal tegen", zo constateert John. "Dat is toch aso of niet? Je denkt gewoon alleen maar aan jezelf. Egoïstisch is het, het gaat alleen maar om ikke. Het is niet sociaal."

Hoewel Ricardo niet bepaald blij is met de preek van John zet hij toch nog zijn schouders eronder en niet zonder resultaat: wanneer het huis helemaal af is, kan Annechien haar ogen niet geloven.

Help, Mijn Man is Klusser! is elke maandagavond te zien om 20.30 uur op RTL 4.

Lees meer over
John WilliamsHelp, mijn man is Klusser!