ROYAL SCANDAL

'The Queen betaalt deel van kosten schikking prins Andrew'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty Images'The Queen betaalt deel van kosten schikking prins Andrew'
RTL

De Britse koningin Elizabeth (95) zou een deel moeten betalen van de schikking die haar zoon Andrew (61) heeft getroffen in de rechtszaak die tegen hem was aangespannen vanwege seksueel misbruik. Gisteren werd bekend dat de prins en Virgina Giuffre (38), die vrouw die hem had aangeklaagd tot een schikking zijn gekomen.

The Daily Mail meldt dat niemand minder dan The Queen een deel van de kosten zou moeten betalen, die in totaal kunnen oplopen tot 12 miljoen Britse ponden (meer dan 14 miljoen euro).

De Britse tabloid schrijft dat Elizabeth zo snel mogelijk een streep onder het schandaal wil zetten, met het oog op de viering van het feit dat ze al zeventig jaar op de troon zit. Dat wordt in de zomer gevierd. Andrew zal daar overigens zeer waarschijnlijk niet welkom worden geheten.

Documentaire Prins Andrew levert spraakmakende openbaringen op
Lees ook

Documentaire Prins Andrew levert spraakmakende openbaringen op

Dat Andrew en Virginia tot een schikking zijn gekomen, staat in een brief die door de advocaat van de vrouw naar een rechtbank in de Verenigde Staten is verstuurd. Uit documenten van de rechtbank in New York blijkt dat de twee partijen een schikking hebben getroffen. In een verklaring valt te lezen dat het bedrag dat prins Andrew aan zijn vermeende slachtoffer heeft betaald niet openbaar wordt gemaakt, meldt The New York Times.

Michiel Vos sprak dinsdag over de schikking die Andrew trof met Virginia. In de video hieronder zie je wat hij er over te vertellen heeft.

Lees meer over
Prins Andrew