overlijden Bob Saget

Autopsierapport Bob Saget door rechter niet vrijgegeven

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAutopsierapport Bob Saget door rechter niet vrijgegeven
RTL

Nadat de weduwe van Bob Saget, Kelly Rizzo, en zijn drie volwassen dochters Aubrey, Jennifer en Lara juridische stappen ondernamen tegen verdere bekendmaking van gegevens over zijn dood, heeft een rechter nu bepaald dat er voorlopig geen foto's, video's of audio-opnames vrijgegeven mogen worden aangaande zijn overlijden. Kelly en haar stiefdochters dienden dit verzoek in bij de rechtbank in Orlando, de plek waar de acteur op 9 februari onverwacht om het leven kwam en daar in zijn hotelkamer levenloos aangetroffen werd. Dit meldt 'Billboard'.

Volgens de rechter zouden dergelijke uitingen de familie 'onnodig veel pijn en verdriet doen' indien het verzoek niet was ingediend. Ook zou het in het publiekelijk zijn om de privacy van de familie voorop te stellen en hen tijd en ruimte te geven om hun verdriet te verwerken.

Familie Bob Saget naar rechter om openbaarmaking dossier
Lees ook

Familie Bob Saget naar rechter om openbaarmaking dossier

Eerder maakten weduwe Kelly en dochters Aubrey, Jennifer en Lara bekend dat de acteur is overleden aan verwondingen aan zijn hoofd. "De autoriteiten hebben geconcludeerd dat hij bij een val zijn hoofd ernstig heeft gestoten, daar niet de ernst van heeft ingezien en is gaan slapen. Er zijn geen drugs of alcohol aangetroffen", lieten zij toen weten.

Amerikaanse media vroegen het autopsierapport op en legden dat voor aan experts. Zo liet The New York Times twee neurochirurgen aan het woord die stelden dat de verwondingen die in het rapport worden omschreven in de regel alleen worden aangetroffen bij mensen die bijvoorbeeld met een honkbalknuppel op hun hoofd zijn geslagen of een val van twee verdiepingen hebben gemaakt.