mooi afscheid

Leven Kiki uit Over Mijn Lijk gevierd met worstenbroodjes op uitvaart

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© BNNVARA/SkyHighTV Leven Kiki uit Over Mijn Lijk gevierd met worstenbroodjes op uitvaart
RTL

In het negende seizoen van 'Over Mijn Lijk' volgt Tim Hofman (33) zes ongeneeslijk zieke jongeren. Eén van hen is de 16-jarige Kiki, die tijdens een vakantie in Thailand met haar ouders en zusje een onverwachte diagnose kreeg: leverkanker met uitzaaiingen in de longen. Op 14 juli 2021 overleed ze en in zijn column voor 'LINDA.' blikt de presentator nu terug op de indrukwekkende uitvaart.

"Het was buiten, overal stonden tafeltjes en stoelen, vriendinnen kwamen zingen"

Na haar diagnose in Thailand vloog Kiki terug naar Nederland en werd direct opgenomen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Kiki’s kanker was een sluipmoordenaar, want een levertumor kan groeien zonder dat je enorme klachten hebt. In maart 2020 kreeg ze het bericht dat de chemo niet meer aansloeg en dat ze uitbehandeld was. Kiki besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en werkte zo veel mogelijk van haar bucketlist af, zoals trouwen met haar beste vriendin. Ook droomde ze ervan zichzelf op televisie te zien en deed ze daarom mee aan Over Mijn Lijk. Helaas kwam ze te overlijden voor de afleveringen werden uitgezonden. 

Pas op 23 februari weer nieuwe aflevering Over Mijn Lijk
Lees ook

Pas op 23 februari weer nieuwe aflevering Over Mijn Lijk

'Zonder concreet over mijn eigen einde na te denken, heb ik wel ingezien wat de meerwaarde van een goede uitvaart is', schrijft Tim nu in het blad. 'Deze zomer was ik bij een uitvaart van een meisje van zestien. Het was buiten, overal stonden tafeltjes en stoelen, vriendinnen kwamen zingen, in de pauzes gingen er worstenbroodjes rond en er was wijn voor wie daar zin in had.'

Een jaar eerder werd Tim gevraagd om ceremoniemeester te zijn bij de begrafenis van Jeroen, uit het vorige seizoen van Over Mijn Lijk. 'Er werd geklapt, gejankt en gelachen. Er werden platen gedraaid en anekdotes verteld, waardoor je het idee kreeg betrokken te zijn in plaats van dat het je allemaal maar overkwam', weet hij nog.

En zo zou Tim het ook best willen. Maar al te veel wil hij er nog niet over nadenken. 'Ik houd me ook helemaal niet bezig met gedachten over hoe ik later herinnerd zou willen worden. (...) Ik leef bij de gratie van de dag, niet bij de gratie van de dood.'

Lees meer over
Tim HofmanOver Mijn Lijk