hughs news

'Hugh Grant speelt Oempa Loempa in film Wonka'

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP'Hugh Grant speelt Oempa Loempa in film Wonka'
RTL

Hugh Grant (61) speelt hoogstwaarschijnlijk een rol in 'Wonka', een nieuwe speelfilm over het vroegere leven van directeur Willy Wonka uit het boek 'Charlie en de Chocoladefabriek' van Roald Dahl. De acteur zou volgens de 'Daily Mail\ te zien zijn als Oempa Loempa, één van de door de schrijver verzonnen kleine fantasiemensjes die in de fabriek werkt.

Volgens de bronnen van de Britse tabloid zou Hugh zichzelf hebben aangemeld om een Oempa Loempa te spelen. De krant stelt ook dat de makers van de film in ieder geval geen acteurs met dwerggroei voor die rollen zouden hebben willen casten, omdat dat gevoelig ligt. Enkele weken geleden ontstond er ophef over het casten van acteurs met dwerggroei voor de komende live-actionfilm van Sneeuwwitje. Acteur Peter Dinklage, die zelf ook klein is, noemde de keuze van Disney 'ontzettend ouderwets'.

Hugh Grant weet niet meer hoe Love Actually eindigt
Lees ook

Hugh Grant weet niet meer hoe Love Actually eindigt

Het is nog onduidelijk of de Oempa Loempa's in Wonka net als in het boek en ook in eerdere films over de chocoladefabriek, weer klein van stuk zullen zijn.

De acteur is officieel nog niet bevestigd voor Wonka, maar hij is deze week gezien en gefotografeerd op de set van de film in het Britse Oxford. Wel zeker is Timothée Chalamet voor de hoofdrol van de jonge Willy. Ook Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson en Olivia Colman spelen mee. Wonka moet in maart 2023 uitkomen.

Lees meer over
Hugh Grant