sorry, ik moet gaan

Mark Rutte onderbreekt uitzending Jinek: 'Ongemakkelijk om te blijven zitten'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© JinekMark Rutte onderbreekt uitzending Jinek: 'Ongemakkelijk om te blijven zitten'
RTL

Mark Rutte (55) reageert op maandagavond in 'Jinek' op de situatie in Oekraïne. Tijdens de uitzending kondigde de Russische president Poetin (69) een militaire actie aan in de twee opstandige Oekraïense regio's, waarop de premier Poetin 'totaal paranoia' noemt en de uitzending vroegtijdig verlaat.

"Ik moet weg om te kijken wat het betekent"

Poetin kondigt een ‘vredesmissie’ aan. Volgens de minister president zet Poetin Oekraïne onterecht weg als een dictatuur, terwijl de regering democratisch verkozen is. Nogal een verschil met de situatie in Rusland, aldus Mark Rutte. Met een spoedoverleg op de planning noemt de premier het ‘ongemakkelijk om hier nog te blijven zitten’, waarop hij besluit om het programma te verlaten. "Ik moet weg om te kijken wat het betekent (...) Bedank dat je begrip had. Een goede uitzending nog", aldus Mark tegen Eva.

Correspondent voelt dreiging in Oekraïne: 'Omsingeld door Russische soldaten'
Lees ook

Correspondent voelt dreiging in Oekraïne: 'Omsingeld door Russische soldaten'

Het Russische persbureau Interfax meldt dat militairen zijn gesignaleerd in Donetsk, in Oost-Oekraïne. Die regio verklaarde de Russische president Vladimir Poetin gisteren als 'onafhankelijk' en hij zei er een vredesmissie te willen beginnen. Details waren echter nog onduidelijk. 

Het zou in Donetsk al gaan om gepantserde voertuigen van het Russische leger. Ook het Engelse persbureau Reuters meldt dit op basis van getuigen. Op Twitter en andere sociale media circuleren meer beelden van Russische legervoertuigen op Oekraïens grondgebied. Het valt echter niet te verifiëren of dit om voertuigen van het Russische leger gaat of om wagens van de separatisten die al jaren actief zijn in het oosten van Oekraïne.

Jinek wordt op werkdagen om 22.00 uur uitgezonden op RTL 4.

Lees meer over
Mark RutteEva JinekVladimir PoetinOorlog in Oekraïne