Wat zeg je?

Dave Grohl van Foo Fighters is 'zo goed als doof' en doet aan liplezen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDave Grohl van Foo Fighters is 'zo goed als doof' en doet aan liplezen
RTL

Dave Grohl (53), de voorman van de band Foo Fighters, heeft tijdens een interview met radio-dj Howard Stern (68) een bijzondere onthulling gedaan. Hij vertelt namelijk dat hij 'fucking doof' is en dat hij de afgelopen twintig jaar is doorgekomen met liplezen.

"Als je naast me zou zitten aan tafel zou ik geen fucking woord verstaan"

Als muzikant is het natuurlijk alles behalve handig om een slecht gehoor te hebben, maar toch komt Dave er al aardig lang mee weg. Pas in de coronapandemie begon hij er last van te krijgen, omdat hij door mondkapjes niet meer bij andere mensen kon liplezen. "Als iemand nu op me afstapt en 'brmblmbl' achter zo’n masker doet, dan zeg ik: 'Ik ben een rockmuzikant, ik ben fucking doof. Ik hoor niet wat je zegt.'"

Mick Jagger en Dave Grohl verrassen fans met nieuw nummer
Lees ook

Mick Jagger en Dave Grohl verrassen fans met nieuw nummer

Dave heeft tinnitus (oorsuizen) in zijn linkeroor en kan daarom anderen niet goed horen, zeker als ze in publieke ruimtes tegen hem praten. "Als je naast me zou zitten aan tafel zou ik geen fucking woord verstaan, de hele tijd niet. No way, in een druk restaurant is het zelfs nog erger."

Wonderbaarlijk genoeg heeft de rocker er op het podium weinig last van, omdat zijn geluidsman -  met wie hij al ruim dertig jaar werkt – 'in zijn hoofd zit' en precies weet hoe hij het geluid moet mixen, zodat Dave het kan horen. Een oortje in doen is volgens hem geen optie, omdat hij het geluid van het publiek voor hem en zijn bandleden om hem heen 'normaal' wil horen.

Lees meer over
Dave Grohl