Balen

Eurovisie Songfestival ontvangt mogelijk nog steeds geen volle zalen

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPEurovisie Songfestival ontvangt mogelijk nog steeds geen volle zalen
RTL

De organisatie van het Eurovisie Songfestival werkt ook dit jaar met verschillende scenario's voor het aantal toeschouwers dat welkom is. Onder de huidige coronaomstandigheden denkt omroep Rai dat Pala Alpitour, de hal waar het evenement wordt gehouden, voor 65 procent gevuld kan worden. Alle bezoekers moeten dan een mondkapje dragen.

"We hopen dat we in mei op maximale capaciteit zitten en tegelijkertijd de veiligheid kunnen garanderen"

Guido Rossi van RAI is echter optimistisch vanwege het dalende aantal besmettingen. Hij zegt tegen de Turijnse krant TorinOggi dat er ook een kans is dat de capaciteit naar 100 procent gaat. "We hopen dat we in mei op maximale capaciteit zitten en tegelijkertijd de veiligheid kunnen garanderen."

Eurovisiesongfestival maakt presentatoren bekend
Lees ook

Eurovisiesongfestival maakt presentatoren bekend

Vorig jaar was het vanwege corona lang onzeker of er publiek bij het songfestival, dat toen in Rotterdam werd georganiseerd, kon zijn. Uiteindelijk gaf het kabinet toestemming voor een zogeheten Fieldlab-experiment waardoor er tijdens elke show 3500 mensen welkom waren. Dat was ongeveer 20 procent van de capaciteit van Rotterdam Ahoy.

Het songfestival vindt dit jaar plaats in Turijn. De halve finales zijn op 10 en 12 mei en op 14 mei is de finale. Wanneer de tickets in de verkoop gaan, is nog niet bekend.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival