Scheelde weinig

S10 had lied De Diepte bijna niet ingeleverd bij selectiecommissie

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPS10 had lied De Diepte bijna niet ingeleverd bij selectiecommissie
RTL

Het had niet veel gescheeld of S10 (21) had 'De Diepte', het liedje waarmee ze naar het Eurovisie Songfestival gaat, niet ingeleverd bij de selectiecommissie van AVROTROS. Pas vlak voor de inleverdeadline stuurde ze een ruwe demo in, vertelt de zangeres aan het ANP.

"Ik heb twee liedjes ingestuurd"

"Ik heb twee liedjes ingestuurd. Eentje was helemaal af en op het laatste moment dacht ik: ik stuur deze ook nog maar, dat voelt ook wel goed", zegt S10. Het nummer was toen nog niet eens af, maar sloeg wel aan bij AVROTROS. "Toen hoorde ik dat ik met De Diepte bij de laatste vier zat. Dat vond ik al heel sick. Daarna heb ik de dagen afgeteld tot ze met het besluit zouden komen. En ik het werd. Toen heb ik echt een gat in de lucht gesprongen."

Oud-kandidaten lyrisch over songfestivalnummer S10
Lees ook

Oud-kandidaten lyrisch over songfestivalnummer S10

S10 kampte in het verleden met mentale problemen. De Diepte is volgens haar een ode aan het verdriet van toen en de herinneringen. "We maken allemaal veel mee. En ook verdrietige dingen. Dat neem je allemaal mee en dat mag er ook zijn. Herinneringen blijven altijd bij je."

Het liedje is de eerste Nederlandstalige songfestivalinzending in elf jaar tijd. Het past volgens S10 in de songfestivaltrend van de laatste jaren, waar steeds meer artiesten in een andere taal dan het Engels zingen. "Dat vind ik een heel leuke ontwikkeling", zegt ze. Dat het overgrote deel van Europa niet zal horen waar De Diepte over gaat, maakt volgens haar niet uit. "Dit liedje kan je ook voelen. Je voelt wat ik bedoel. Ik luister zelf ook muziek dat niet in het Engels of Nederlands wordt gezongen en dat raakt me ook."

S10 heeft nooit overwogen om voor het songfestival een Engelstalig nummer te maken. Het past niet bij haar, zegt de zangeres. "Ik maak Nederlandstalige muziek. Engelstalig zou echt niet vet zijn, kan ik je verzekeren", lacht ze. "Of ik ooit een vertaling ga maken? Who knows, dat zou kunnen."

Lees meer over
S10Eurovisiesongfestival