The voice aantijgingen

ITV: 'Hoge kosten geen invloed op kwaliteit onderzoek The Voice'

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP ITV: 'Hoge kosten geen invloed op kwaliteit onderzoek The Voice'
RTL

De hoge kosten als gevolg van de stopzetting van 'The Voice of Holland' zijn geen reden om extra haast achter het onderzoek te zetten. "De details die vandaag zijn gedeeld als onderdeel van de jaarresultaten van ITV, maken deel uit van ons boekhoudproces en mogen op geen enkele andere manier worden geïnterpreteerd dan een boekhoudkundige voorziening", laat een woordvoerder van ITV weten.

"We blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord"

Het Britse televisiebedrijf ITV heeft 9 miljoen pond, omgerekend krap 11 miljoen euro, opzijgezet voor de schade door de stopzetting van The Voice of Holland. De verwachting is dat de kosten voor het bedrijf nog hoger zullen uitvallen als gevolg van de juridische nasleep. De uitzendingen van de talentenjacht werden gestopt na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag door mensen achter de schermen.

Tim Hofman duikt na The Voice in toeslagenaffaire
Lees ook

Tim Hofman duikt na The Voice in toeslagenaffaire

"Onze focus blijft om mensen aan te moedigen zich te melden met alle informatie die u mogelijk heeft. We blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag, wordt geïdentificeerd", benadrukt de woordvoerder. "Zoals we onlangs hebben bevestigd, boekt Van Doorne goede voortgang met het externe onderzoek naar mogelijk ongepast gedrag rond The Voice of Holland. Ze hebben al veel mensen geïnterviewd en bouwen een gedetailleerd beeld op van de cultuur rond The Voice en wat er is gebeurd."

The Voice is een belangrijk programma voor ITV. De talentenjacht wordt in 72 landen uitgezonden. Ook worden er in verschillende landen zogeheten spin-offversies van het programma gemaakt. In het programma BOOS kwamen in januari misstanden over The Voice of Holland aan bod. Meerdere vrouwen deden hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. In totaal deden tientallen vrouwen hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur. Rietbergen legde zijn werk neer. Hij erkende relaties van "seksuele aard" te hebben gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma.

Lees meer over
ITVThe Voice Of HollandBOOS