Netflix & niet chill

Netflix vraagt rechter zaak rond film Cuties te beëindigen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixNetflix vraagt rechter zaak rond film Cuties te beëindigen
RTL

Streamingplatform Netflix heeft een rechter verzocht de zaak die een aanklager in Texas is begonnen over de film 'Cuties' te laten vallen. In rechtbankdocumenten in handen van 'The Wrap' laat het bedrijf weten dat de film onder vrijheid van meningsuiting valt en dat aanklagers uit andere districten dat al hebben erkend.

De Franse film Cuties gaat over een elfjarig meisje uit een gelovig gezin dat zich aansluit bij de dansgroep van haar klasgenootjes. Toen Netflix de film in 2020 uitbracht, gebruikte het beelden uit de film waarin de meisjes zich provocerend gedragen als promotiemateriaal. De streamingservice bood later excuses aan en liet weten dat de poster niet representatief was voor de film.

Nu te zien bij Netflix: The Weekend Away met Leighton Meester
Lees ook

Nu te zien bij Netflix: The Weekend Away met Leighton Meester

Toch bleef de kritiek op Cuties (Mignonnes in de originele Franse versie) aanhouden en raakte zelfs de hashtag #CancelNetflix trending. Maar regisseur Maïmouna Doucouré kreeg ook veel bijval uit de filmwereld, omdat zij met Cuties juist het seksualiseren van jonge meisjes aan de kaak wil stellen.

De aanklager die de zaak tegen Netflix aanspande, Lucas Babin, beweert dat Netflix zich met de release van Cuties schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van kinderporno. De zaak wordt vrijdag in een rechtbank in Texas behandeld.

Lees meer over
Netflix