LOVE IS BLURRY

Welke koppels van Love is Blind seizoen 2 zijn nog samen?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Adrian S. Burrows SR/NetflixWelke koppels van Love is Blind seizoen 2 zijn nog samen?
RTL

Zes koppels verlieten de cabines van 'Love is Blind' verloofd, maar toch zei niet iedereen 'ja, ik wil' voor het altaar. In een speciale reünie-aflevering van de Netflix-datingshow vertellen de stelletjes waar het misging. Ook onthullen de getrouwde koppels of ze nog altijd hun ring dragen.

Abhishek 'Shake' en Deepti

Maar liefst zes koppels werden verliefd zonder elkaar ooit gezien te hebben dit seizoen. Vijf van hen eindigden uiteindelijk voor het altaar, maar slechts twee gingen daadwerkelijk door met de ceremonie. Tijdens de reünie, die nu te zien is bij Netflix, blijft niks onbesproken. Shake - die bij het altaar werd afgewezen door Deepti, die voor zichzelf koos - pakt dan ook meteen zijn moment om aan te kaarten dat hij vooral benieuwd is hoe de aflevering gemonteerd gaat worden. Iets wat bij de rest duidelijk niet goed valt. "Als je iets zegt, loop je kans om belachelijk gemaakt te worden", aldus zijn ex-verloofde. Ook Shayne heeft het overduidelijk gehad met Shake. "Je kroop meteen in de slachtofferrol", verwijt hij hem.

Even later maakt Shake zichzelf opnieuw niet bepaald geliefd door zijn huwelijk te vergelijken met een aankoop. Veel van de andere deelnemers noemen hem nep en oppervlakkig omdat hij in de cabines meerdere keren begon over iemands uiterlijk. "Ik wilde enorm graag dat het werkte", verdedigt hij zichzelf. “En dat betekende dat ik ongeveer wist wat voor lichaamstype voor mij acceptabel zou zijn. (…) Ik was klaar om diep te gaan, maar ik wilde er zeker van zijn dat ik antwoord kreeg op mijn vragen.”

Shayne uit Love is Blind reageert op Shaina-geruchten
Lees ook

Shayne uit Love is Blind reageert op Shaina-geruchten

Volgens presentatrice Vanessa Lachey heeft Shake meegedaan aan de verkeerde show. "Er zijn shows die zijn gebaseerd op iemands uiterlijk, en of er een connectie is. Maar je moet je hart openstellen voor het grotere plaatje. Want wat als ze een ongeluk krijgt? Of wat aankomt? Haar haar verliest, of haar benen, armen? Houd je dan niet meer van haar? Ik hoop dat als ik ooit verminkt raak, deze man bij me blijft", spreekt ze zich uit terwijl ze doelt op haar man Nick, met wie ze samen de show presenteert. "Ik weet dat hij dat doet, want hij houdt van mij om mij. Dus mijn probleem met jou, Shake, is dat jij daar vrouwen kleineerde, het proces aanging met dit prachtige mens (Deepti, red.) omdat jij iemand wilde naaien. Niet om verliefd te worden."

"Het feit dat ik je ooit heb gerespecteerd als een persoon is verbluffend", doet Deepti haar kant van het verhaal. "Ik heb je voorgesteld aan mijn familie, dat heb ik nog nooit gedaan. Dat mijn ouders moesten zien hoe je deze walgelijke dingen over me zei, is zo vernederend. Er is een andere manier om te zeggen dat je je niet aangetrokken tot me voelt."

Kyle en Shaina & Shayne en Natalie

Hoewel Natalie honderd procent zeker van haar zaak was, wil ze inmiddels niets meer met Shayne te maken hebben. Nu ze de beelden heeft gezien en de gesprekken tussen Shayne en Shaina, voelt ze zich bedrogen door de twee. Shaina had ondertussen ook nog een connectie met Kyle, wiens ring ze uiteindelijk ook aannam - nou ja, de ring van zijn moeder. Niet veel later besloot ze alsnog de verloving te verbreken omdat ze te verschillend zijn. "Achteraf had ik meteen 'nee' tegen je moeten zeggen, honderd procent. (…) Ik had veel drama kunnen voorkomen, dat erken ik." Volgens Shaina had ze een interne strijd met zichzelf en was het uiteindelijk haar relatie met God die voor haar de doorslag gaf.

Voor Natalie was dat de ruzie met Shayne de avond voor hun trouwdag. "Er is geen dag dat ik niet nadenk over die avond", geeft Shayne toe. "Ik moet beter leren reageren op bepaalde situaties."

"Voor mij veranderde alles die avond", vult Natalie aan met tranen in haar ogen. "Ik geloof echt dat hij spijt heeft, hij heeft zich al miljoenen keren verontschuldigd voor die avond. En ik dénk niet dat hij die woorden meende, dat wéét ik. Dat heeft hij heel duidelijk gemaakt. (…) Maar voor ons was het een soort wake-upcall dat we niet klaar waren voor het huwelijk en issues hadden." Wel hebben ze na de bruiloft nog een tijdje gedatet, maar ze waren er nog niet klaar voor al hun problemen achter zich te laten.

Salvador en Mallory & Jarrette en Iyanna

Er was nog een liefdesdriehoek: Mallory, Jarrette en Iyanna. Jarrette vroeg Mallory ten huwelijk en toen zij nee zei, ging hij op zijn knieën voor Iyanna - met wie hij overigens nog altijd getrouwd is. "Het was niet kwetsend om te zien, ik wist dat zoiets kon gebeuren", vertelt Iyanna over de desbetreffende aflevering. Wel vertelt ze dat ze de show alleen heeft gekeken. "Het was ongemakkelijk, bijna traumatiserend. (…) Alles voor het aanzoek begrijp ik, alles erna was extreem kwetsend."

"We wisten allemaal dat we connecties konden vormen met meerdere mensen, maar ik ging terug naar Iyanna", voegt Jarrette toe. Ook komt hij terug op het gesprek met Mallory in Mexico waar hij onder meer over haar ring begint, die niet van goud is. "Dat gesprek had nooit mogen plaatsvinden", geeft hij toe. "Ik wil me verontschuldigen dat ik je voor schut zette, dat wil ik nooit meer doen." Ondanks Jarrettes goede bedoelingen blijft Salvador het niet respectvol vinden naar hem toe. Volgens hem hadden ze het gesprek eerder moeten beëindigen. Ook Mallory is van mening dat het niet had moeten plaatsvinden, maar geeft haar zenuwen gemixt met alcohol de schuld. 

Van een relatie is bij Mallory en Salvador inmiddels geen sprake meer. Hoewel ze wel nog contact hebben gehouden, vertelt Mal dat uiteindelijk toch de connectie ontbrak. "Het was niet logisch om de relatie voort te zetten." Volgens Sal was er meer aan de hand, maar daar wil hij niet over praten omdat het 'zinloos' is.

Nick en Danielle

Voor Nick en Danielle liep het beter af. Het koppel is nog altijd getrouwd, ondanks de ruzies waar we allemaal getuigen van waren. Volgens Danielle zaten ze in een snelkookpan vanwege alle druk die er op hen stond, wat ervoor zorgde dat ze constant ruziemaakten. "Toen we eindelijk begonnen aan ons echte leven, bestonden die ruzies niet meer", verkondigt ze. Wel zijn ze in relatietherapie gegaan om beter met elkaar te communiceren.

Alle afleveringen van Love is Blind zijn nu te zien bij Netflix. 

Lees meer over
NetflixLove is Blind