waar zijn die handjes?

Oekraïense songfestivalact Go_A naar Lowlands

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOekraïense songfestivalact Go_A naar Lowlands
RTL

De Oekraïense band Go_A, die vorig jaar vijfde werd tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, komt in augustus naar Lowlands. De organisatie laat zaterdag weten dat de groep aan de line-up is toegevoegd.

"De Oekraïners wonnen zoveel harten dat ze wereldwijd zelfs nummer één Måneskin voorbij streamden"

De band werd 'al ruim voor de eerste explosies' in Oekraïne geboekt voor het festival. "Dankzij een oogverblindende show en de spatzuivere vocals van zangeres Kateryna Pavlenko werd dit viertal uit Oekraïne vijfde tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Officieel dan, want de Oekraïners wonnen zoveel harten dat ze wereldwijd zelfs nummer één Måneskin voorbij streamden", aldus de organisatie.

Laatste tickets Lowlands binnen twee minuten weg
Lees ook

Laatste tickets Lowlands binnen twee minuten weg

Het festival laat weten boos te zijn over de invasie van Rusland. "Dat we machteloos moeten toezien hoe Poetin en zijn Russische rebellenclub de unieke Oekraïense cultuur proberen te vernietigen, betekent niet dat we onze woede hoeven te verbergen. Bij dezen: ook Lowlands is furieus dat 44 miljoen mensen niet alleen huis en haard, maar ook hun eigen gezicht dreigen te verliezen."

Go_A voegt zich op Lowlands bij acts als Stromae, Arctic Monkeys, The Opposites, James Blake en Michael Kiwanuka. Het uitverkochte festival in Biddinghuizen vindt plaats van 19 tot en met 21 augustus.

Lees meer over
LowlandsEurovisiesongfestival