Niet zo formidable

Dansers uit videoclip Stromae boos om lage lonen en zware opnames

Door ANP··Aangepast:
© ANP Dansers uit videoclip Stromae boos om lage lonen en zware opnames
RTL

Dansers in de nieuwe videoclip van Stromae (36) zijn niet blij met de arbeidsomstandigheden van de opnames. Bij de omroep 'RTBF' klaagt een danseres dat het filmen erg zwaar was en dat ze bovendien erg weinig betaald heeft gekregen. Aan zender 'BRUZZ' bevestigt de voorzitter van de vakvereniging Union des Artistes soortgelijke klachten te hebben ontvangen.

"150 euro vergoeding voor vijf dagen werk"

In de videoclip van Fils de joie, die eerder deze week verscheen, zijn tientallen dansers en figuranten te zien. Volgens een danseres waren de opnamedagen in januari erg lang en waren ze buiten in temperaturen rond het vriespunt. Ook het salaris was erg laag. "150 euro vergoeding voor vijf dagen werk van professionele artiesten, is dat correct? De arbeidsvoorwaarden werden pas bekendgemaakt na de casting, de planning werd pas last minute ­bekend, en als catering waren er enkel wafels", aldus de danseres.

Humberto Tan interviewt Stromae in eigen talkshow
Lees ook

Humberto Tan interviewt Stromae in eigen talkshow

Pierre Dherte van Union des Artistes zegt dat er meer klachten zijn binnengekomen. Volgens hem verdienden de dansprofessionals tijdens de videoclip de helft minder dan de figuranten die erin te zien zijn. Platenmaatschappij Abyssal, die de dansers heeft geboekt, heeft nog niet op het verhaal gereageerd.

Na zeven jaar van de radar te zijn geweest, is Stromae weer terug en dat vierde hij hier in onze eigen landje met een spectaculair concert.

Lees meer over
Stromae