Wie stout is de roe

Jan Versteegh scoort eerste hoofdrol als schurk in Sinterklaasfilm

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPJan Versteegh scoort eerste hoofdrol als schurk in Sinterklaasfilm
RTL

SBS-presentator Jan Versteegh (36), bekend van programma's als 'Lingo' en '6Inside', is binnenkort te zien in zijn eerste hoofdrol in een bioscoopfilm. Jan speelt een van de schurken in de nieuwe Sinterklaasfilm 'Gespuis in de Speelgoedkluis'. Dat heeft distributeur Just Entertainment donderdag bekendgemaakt.

"Ik hoop dat mijn dochters nog geloven in hun vader na deze film"

De opnames van de film zijn deze week van start gegaan. Jan speelt Mats, een van de schurken in de film. Hij en zijn tweelingbroer Peer, gespeeld door Richard Groenendijk, willen de sleutelring die toegang geeft tot de speelgoedkluis van Sinterklaas ontvreemden. Hierdoor dreigt het sinterklaasfeest niet door te gaan.

Jan Versteegh heeft grote droom voor zijn carrière
Lees ook

Jan Versteegh heeft grote droom voor zijn carrière

Andere grote rollen in de familiefilm zijn weggelegd voor Robert ten Brink en Chris Tates. Jan had eerder een klein rolletje in de romantische komedie Gek van Oranje, maar dit is zijn eerste hoofdrol. "Ik hoop dat mijn dochters nog geloven na deze film", verklaart de SBS-presentator. "In hun vader bedoel ik dan. Ik ben apetrots dat ze me naast Sinterklaas zien schitteren."

Richard Groenendijk speelde eerder al in films als Toen was geluk heel gewoon en Casa Coco. Hij zegt dat het "heel hard acteren voor mij wordt om de eeneiige tweelingbroer van Jan Versteegh te zijn". Het vorige deel in de reeks Grote Sinterklaasfilms trok meer dan 200.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

De film wordt geproduceerd door het bedrijf Messercola. Gespuis in de Speelgoedkluis moet 5 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Lees meer over
Jan Versteegh