Heftig

Jan Slagter behoorlijk ontdaan van reis naar Moldavië

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Jan Slagter behoorlijk ontdaan van reis naar Moldavië
RTL

De reis naar Moldavië hakte erin bij Jan Slagter (68). Daar zag hij vorige week met eigen ogen hoe honderden gevluchte Oekraïners onderdak zochten. De presentator zag naar eigen zeggen "de wanhoop in hun ogen".

"Dit heeft er bij ons wel ingehakt bij de ploeg"

"Ik heb een hoop ellende gezien in m'n leven, veel armoede en ik ben in heel veel landen geweest maar dit, dit heeft er bij ons wel ingehakt bij de ploeg", zei de Omroep MAX-baas woensdagavond in SBS6-talkshow HLF8. Jan reisde af naar Moldavië om te filmen waarom hulp zo dringend nodig is. Donderdag staat het programma Tijd voor MAX in het teken van de noodhulp aan vluchtelingen.

Jan Slagter wil coronabewijs verplichten voor MAX-medewerkers
Lees ook

Jan Slagter wil coronabewijs verplichten voor MAX-medewerkers

Jan zag talloze mensen over een brug aan komen wandelen met slechts een rolkoffertje bij zich. "Alleen maar moeders en ouderen met baby's tegen hun aangeklemd. Het was -10, gevoelstemperatuur -20. Je ziet ze passeren op een meter, tranen in de ogen, want ze hebben net afscheid genomen van hun man of van hun zonen of wie dan ook en dan kijken ze je aan en zeggen ze: 'ja en nu? Waar moet ik naar toe?'", vertelt hij. 

Volgens Jan waren velen van de vluchtelingen goed gekleed en hadden ze tot voor kort 'een mooi leven, een baan en een flat'. Hij voegt toe: "En nu is hun koffer nog het enige bezit dat ze hebben."

Lees meer over
Jan Slagter