and the money goes to...

Zoveel verdienen sterren voor het presenteren van de Oscars

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesZoveel verdienen sterren voor het presenteren van de Oscars
RTL

Het presenteren van de Oscars: je zou zeggen dat het een enorm lucratieve deal is voor Hollywood-sterren, maar dat blijkt tegen te vallen. Jimmy Kimmel (54), die de awardshow in 2017 en 2018 aan elkaar praatte, onthult in zijn talkshow hoeveel het hem heeft opgeleverd.

"Ik kreeg 15.000 dollar betaald voor mij alleen"

De presentator waarschuwt zijn gast Wanda Sykes, die de ceremonie dit jaar samen met Amy Schumer en Regina Hall aan elkaar praat, alvast: ze wordt 'beroofd' door de Oscar-organisatie. Jimmy kreeg destijds een honorarium van 15.000 dollar, wat omgerekend iets meer dan 13.500 euro is. Best een aardige duit zou je denken, maar voor Hollywood-begrippen is het niet veel. En dan komt daar volgens Jimmy nog eens bij dat Wanda haar vergoeding waarschijnlijk met de twee andere vrouwen moet delen. 

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars
Lees ook

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars

Als Jimmy Wanda naar het exacte bedrag van de fee vraagt, blijft ze hem het antwoord verschuldigd. Ze denkt dat het 'schaal' is, geeft ze te kennen, verwijzend naar het minimumtarief dat is vastgesteld door de vakbond voor acteurs, SAG-AFTRA. Daarop zegt de presentator: "Waarschijnlijk is het minder dan dat. Ik kreeg 15.000 dollar betaald voor mij alleen. Jullie moeten het waarschijnlijk delen. Het klinkt veel voor één avond, maar er gaan maanden aan voorbereiding aan vooraf."

Bekijk het gesprek hieronder terug.

De Oscars worden op maandag 28 maart om 02.00 uur 's nachts (Nederlandse tijd) uitgereikt. 

Lees meer over
Oscars