HEFTIG

Beelden van heftige overval op Mark Gillis vrijgegeven

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL BoulevardBeelden van heftige overval op Mark Gillis vrijgegeven
RTL

Mark Gillis (26) was in november 2021 slachtoffer van een gewelddadige overval. Hij werd vastgebonden, geslagen, geschopt en gewurgd. De daders zijn nog altijd niet gepakt. Om die reden deelt de familie Gillis nu de beveiligingsbeelden van de nacht waarin Mark werd toegetakeld.

"Ze hebben me gewurgd tot bijna m'n laatste adem"

In november 2021 vond de overval plaats op het vakantiepark van Peter. Mark werd door drie dieven enige tijd vastgehouden en zwaar toegetakeld. "Ze hebben me proberen vast te binden. Toen ik loskwam, kwam ik weer in een worsteling. Ze hebben me gewurgd tot bijna m'n laatste adem", vertelt Mark tegen RTL Boulevard.

"Tijdens het wurgen hebben ze me op mijn hoofd geslagen en geschopt. Het was heel angstig om mee te maken. Het is met geen pen te beschrijven", zegt Mark bijna een half jaar later over de overval. "Je merkt gauw genoeg dat er tegen drie man niet op te vechten is."

Mark Gillis zag na overval andere kant van vader Peter: 'Hij had tranen in z'n ogen'
Lees ook

Mark Gillis zag na overval andere kant van vader Peter: 'Hij had tranen in z'n ogen'

Deze woensdag heeft de politie een reconstructie gemaakt van de overal, voor Mark een heftig moment. "Want ze spelen alles precies na. Ik hoop dat de daders met behulp van de camerabeelden en de reconstructie gepakt kunnen worden."

Iedere dag ondervindt de Gillis-telg de gevolgen van de overval. Zo kan hij moeilijk in slaap komen. "Je bent sowieso snel wakker en heel alert op ieder geluid. Het heeft zo'n impact op mijn leven gemaakt. Zodra het donker wordt, maak ik me zorgen. Zodra ik binnenkom thuis gaat de deur op slot en het alarm erop."

De maatregelen geven Mark wel een iets veiliger gevoel, maar écht veilig voelen doet hij zich nog niet. "Ik hoop dat de daders gepakt worden en gestraft worden voor hetgeen dat ze mij aangedaan hebben. Wat ik nog belangrijker vind, is dat ze dit een ander niet aan kunnen doen. Zolang zij nog buiten lopen, zit ik nog gekluisterd binnen."

Ondanks dat de schrik er nog in zit, heeft Mark de draad wel weer opgepakt. "Ik ben weer volledig aan het werk. De eerste weken kon ik ook niets, maar met kleine stapjes ging het steeds beter."

Lees meer over
Peter Gillis