MIJ NIET BELLEN

Erica in de bres voor Maxime Meiland na kritiek op 'dumpen' Vivé

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6Erica in de bres voor Maxime Meiland na kritiek op 'dumpen' Vivé
RTL

Erica Meiland (58) lijkt er schoon genoeg van te hebben dat er met vlagen zo veel kritiek is op haar dochter Maxime (26) en hoe zij met haar jongste dochter Vivé omgaat. In de meest recente aflevering van 'Chateau Bijstand' laat Maxime haar dochter heel eventjes achter bij een medewerkster van de kringloop. Kijkers kunnen daar met hun hoofd niet bij. Grootmoeder Erica kan het niet laten om van zich af te bijten.

"Aardig he, van de mevrouw van de kringloop"

In de aflevering is te zien dat Maxime en Erica een kringloopwinkel bezoeken, waar Maxime besloot om baby Vivé even achter te laten bij een medewerkster van de zaak. Kijkers van het programma spraken in grote getale schande van deze actie. 'Meid, waar zit je verstand joh?' vroegen meerdere mensen zich af.

Onder één van de kritische reacties op het handelen van haar dochter, schrijft Erica: 'Aardig he, van de mevrouw van de kringloop!' Dan was er ook nog de kritische noot dat de kinderwagen wel van het bijstandsbudget gekocht moet worden. 'Later vinden we er eentje in de kringloop van Uithoorn voor 20 euro.'

Wendy van Dijk 'redt' Martien Meiland uit bijstandshuis: 'Ik was helemaal kapot'
Lees ook

Wendy van Dijk 'redt' Martien Meiland uit bijstandshuis: 'Ik was helemaal kapot'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voordat Chateau Bijstand begon, was er al veel kritiek op het programma. Zo vond bijvoorbeeld Angela de Jong het programma niet in de moderne tijdsgeest passen, gezien steeds meer mensen problemen hebben met geld. De mensen bij wie Martien, Erica en Maxime in de buurt kwamen wonen, schetsen echter een heel ander beeld. Zij zijn juist zeer te spreken over de Meilandjes. In de video hieronder zie je daar alles over.

De aflevering van Chateau Bijstand kijk je hier terug.

Lees meer over
Erica MeilandErica RenkemaMaxime MeilandChateau Bijstand