Na regen komt zonneschijn

Gerard Joling maakt het goed: 'Behandeling slaat aan'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGerard Joling maakt het goed: 'Behandeling slaat aan'
RTL

Waar Gerard Joling (61) dinsdag nog naar een ander ziekenhuis werd overgeplaatst vanwege zijn verslechterde toestand, lijkt het inmiddels weer wat beter te gaan. De manager van Gerard laat weten dat het goed gaat met de zanger en dat zijn behandeling is aangeslagen.

"Ze hebben gedaan wat ze wilden doen en nu is het afwachten"

Gerard belandde maandag in het ziekenhuis van Amstelveen met een verwaarloosde longontsteking. Wat twee weken geleden begon met een vervelend kuchje, bleek toch wat ernstiger te zijn. "Ik kreeg tien dagen geleden griep, geen corona. En daar kwam die longontsteking overheen. De pijn wordt veroorzaakt door het vocht achter een long", vertelde hij.

Patty Brard deelt foto van ziekenbezoek aan Gerard Joling
Lees ook

Patty Brard deelt foto van ziekenbezoek aan Gerard Joling

Dinsdag bleek de gezondheid van Gerard verslechterd te zijn en werd hij overgebracht naar het VUmc in Amsterdam. Hier zou het vocht achter zijn linkerlong worden verwijderd, zodat hij geen last meer zou hebben van ondraaglijke pijn. Er werd een drain geplaatst die het opgehoopte vocht moest wegzuigen.

Als de drain niet zou helpen, dan zou Gerard alsnog onder het mes moeten. Het lijkt er echter op dat dit niet meer hoeft nu hij zich weer beter voelt en de behandeling is aangeslagen. De verwachting is dat hij vrijdag of zaterdag het ziekenhuis mag verlaten. "Ze hebben gedaan wat ze wilden doen en nu is het afwachten", aldus zijn manager. 

Vanwege zijn longontsteking kon Gerard maandag niet bij de start van de kaartverkoop van de Toppers zijn. Zijn collega-zangers baalden hier natuurlijk enorm van en wensten hem beterschap.  

Lees meer over
Gerard Joling