goede kant op

Manager Gerard Joling deelt nieuwe gezondheidsupdate

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPManager Gerard Joling deelt nieuwe gezondheidsupdate
RTL

Het gaat beter met Gerard Joling (61). Dat laat zijn manager weten aan RTL Boulevard. De zanger, die vanwege een longontsteking in het ziekenhuis ligt, werd dinsdag nog naar een ander ziekenhuis overgeplaatst vanwege zijn verslechterde toestand.

"Met Gerard gaat het goed, alles volgens plan"

"Met Gerard gaat het goed, alles volgens plan", geeft zijn manager aan. "Hij voelt zich ook prima." Volgens de manager van de zanger slaat de behandeling goed aan en krijgen ze maandag te horen 'hoe de stand van zaken is'.

Gerard Joling maakt het goed: 'Behandeling slaat aan'
Lees ook

Gerard Joling maakt het goed: 'Behandeling slaat aan'

Gerard belandde maandag in het ziekenhuis van Amstelveen met een longontsteking. Wat twee weken geleden begon met een vervelend kuchje, bleek toch wat ernstiger te zijn. "Ik kreeg tien dagen geleden griep, geen corona. En daar kwam die longontsteking overheen. De pijn wordt veroorzaakt door het vocht achter een long", vertelde hij eerder zelf over de situatie.

Dinsdag bleek de gezondheid van Gerard verslechterd te zijn en werd hij overgebracht naar het VUmc in Amsterdam. Hier zou het vocht achter zijn linkerlong worden verwijderd, zodat hij geen last meer zou hebben van ondraaglijke pijn. Er werd een drain geplaatst die het opgehoopte vocht moest wegzuigen.

Vanwege zijn longontsteking kon Gerard maandag niet bij de start van de kaartverkoop van de Toppers zijn. Zijn collega-zangers baalden hier natuurlijk enorm van en wensten hem beterschap.  

Lees meer over
Gerard Joling