q sounds better with you

Marieke Elsinga geeft uitleg over pauze: 'Wil voorzichtig zijn met mezelf'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarieke Elsinga geeft uitleg over pauze: 'Wil voorzichtig zijn met mezelf'
RTL

Marieke Elsinga (35) is de komende tijd niet te horen op Qmusic. Ze heeft vandaag laten weten dat ze 'even pauze neemt' van haar werkzaamheden. Via social media geeft Marieke tekst en uitleg voor wie het nieuws gemist heeft.

"Maar de laatste tijd merk ik dat het me energie kost. Ik trap daarom even op de rem"

'Ik krijg enorm veel energie van mijn werk. Van verschillende dingen tegelijk doen', schrijft Marieke. 'Maar de laatste tijd merk ik dat het me energie kost. Ik trap daarom even op de rem en ben 's ochtends niet op Qmusic te horen. Omdat ik voorzichtig wil zijn met mezelf.' Ook vertelt de radio-dj wat er op de planning staat voor de komende tijd. 'Ik ga gewoon eens uitslapen, lummelen en leuke dingen doen.' 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Marieke Elsinga stopt tijdelijk met de ochtendshow van Qmusic
Lees ook

Marieke Elsinga stopt tijdelijk met de ochtendshow van Qmusic

Jarenlang vormen Mattie en Marieke een topteam op de radio, maar de combinatie van een pittig jaar, haar werk voor Q en televisieklussen breekt haar momenteel op. "Ze neemt even gas terug", vertelt Mattie eerder vandaag aan de luisteraars. Haar veeleisende werkschema kost Marieke nu te veel energie, waardoor ze het nu 'rustig aandoet' om 'het plezier in haar werk te behouden'. 

Mattie zegt dat hij 'geschrokken' is dat het niet goed met haar gaat. "Ze is een goede vriendin van me en ik ken haar heel goed. Ik weet hoe lastig ze het vindt om deze beslissing te nemen. Dat kost haar veel moeite. We willen haar voor nu alle tijd geven, zodat ze zelf kan bepalen wanneer ze terugkomt."

De geruchten over een eventueel vertrek bij Q zijn 'pertinent niet waar'. Ze moet wel kijken 'op welke manier ze haar energie kan terugvinden'. 

Onlangs wonnen Mattie en Marieke nog de Gouden RadioRing voor hun ochtendshow. Het duo is apetrots op deze prestatie:

Lees meer over
Marieke ElsingaMattie ValkQmusic