S10 voor klasse

S10 gekleed door Viktor & Rolf op songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPS10 gekleed door Viktor & Rolf op songfestival
RTL

Couturiers Viktor & Rolf verzorgen de kleding van S10 (21) op het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de zangeres maandag gemeld voorafgaand aan de uitreiking van de Edisons. Het gaat om twee verschillende outfits: eentje voor de openingsceremonie en eentje voor het optreden in de halve finale.

"Ik moest nadenken over wie ik wilde dat het ging doen"

"Ik moest nadenken over wie ik wilde dat het ging doen", vertelde S10. "En toen kwamen Viktor & Rolf in mij op. Zij zijn Nederlandse trots en ik ben fan van hun werk. We hebben een kopje thee gedronken en daarna heel veel gepast."

S10 ontmoet haar concurrenten op het songfestival
Lees ook

S10 ontmoet haar concurrenten op het songfestival

De zangeres wist meteen welke outfits het moesten worden. "Het is net als bij een trouwpak of een trouwjurk: sommige dingen weet je meteen."

Viktor & Rolf gelden al jaren als twee van de meest toonaangevende Nederlandse modeontwerpers. Viktor Horsting en Rolf Snoeren leerden elkaar kennen op de kunstacademie in Arnhem. Na hun afstuderen vertrokken ze naar Parijs. In 1993 sleepten ze alle prijzen in de wacht op de prestigieuze talentenwedstrijd Salon Européen des Jeunes Stylistes.

Het duo verwierf zich met zijn ontwerpen ook een plaats binnen de kunstwereld. Ze exposeerden in het Metropolitan Museum of Art in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen. Zij zijn in 2018 benoemd tot Ridders in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor hun grote bijdragen aan de Nederlandse cultuur.

S10 komt op 10 mei uit in de eerste halve finale met haar liedje 'De Diepte'. Als de zangeres genoeg punten haalt, staat ze vier dagen later in de grote finale.

Lees meer over
S10