Heftig

Opgeknapte Hans Kazàn ligt nog steeds in Spaanse ziekenhuis

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Opgeknapte Hans Kazàn ligt nog steeds in Spaanse ziekenhuis
RTL

Hans Kazàn (69) is dankzij de medicatie die hij krijgt iets opgeknapt, maar ligt nog altijd in het ziekenhuis in Spanje. Zijn echtgenote Wendy Kazàn laat aan het ANP weten dat de oorzaak van de extreme misselijkheid waaraan de bekende Nederlandse goochelaar lijdt nog niet is gevonden.

"We hebben nog geen diagnose"

"Er zijn een aantal scans gemaakt en die waren goed, dus wat dat betreft zijn we wel gerustgesteld. Maar we hebben nog geen diagnose", zegt Wendy Kazàn. Mogelijk ligt de oorzaak bij een van de medicijnen die hij slikt voor onder andere zijn hart, diabetes en cholesterol. "Ze zoeken nu uit of er in zijn medicatie iets zit waar hij niet tegen kan, maar dat is erg gecompliceerd", stelt Wendy.

Hans Kazàn opnieuw in ziekenhuis en ligt aan het infuus
Lees ook

Hans Kazàn opnieuw in ziekenhuis en ligt aan het infuus

De goochelaar, die in Spanje woont, werd maandag opgenomen in het ziekenhuis nadat hij daar vorige maand ook al twee weken verbleef vanwege misselijkheid en braken. Hij werd toen met spoed opgenomen omdat hij niets binnenhield. Uitgebreid onderzoek en diverse scans leverden in eerste instantie niets op, maar later werd overtollig maagzuur als oorzaak aangewezen. Met de medicatie die dat veroorzaakte is Hans toen gestopt, dus de oorzaak moet nu elders gezocht worden.

Zolang de oorzaak deze keer niet wordt gevonden, blijft Hans in het ziekenhuis, stelt zijn echtgenote. "Hij kan niet weg zonder dat ze weten wat het is. Zodra hij weer gaat eten, gaat het mis. Hij kan niets verdragen", zegt Wendy, die hoop houdt dat de oorzaak snel boven tafel is. "Ze zoeken gewoon verder, het zijn uitgebreide onderzoeken dus dan kan het opeens snel gaan."

Lees meer over
Hans Kazan