Stilte voor de storm

Sébas Diekstra: 'Stilzwijgen Voice-producent ITV verwerpelijk'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSébas Diekstra: 'Stilzwijgen Voice-producent ITV verwerpelijk'
RTL

Sébas Diekstra (41) noemt het 'verwerpelijk' dat ITV niet inhoudelijk reageert op de berichten dat de tv-producent al op de hoogte zou zijn van de misstanden achter de schermen van 'The voice of Holland'. Dat laat de advocaat, die vier slachtoffers van het programma vertegenwoordigt, weten in een reactie op een verklaring die ITV donderdagavond uitstuurde.

"Dat klopte feitelijk dus gewoon niet"

"Voor mijn cliënten is het ronduit bizar dat ITV niet inhoudelijk reageert op het feit dat een lid van hun management persoonlijk betrokken zou zijn geweest bij de afhandeling van melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag in 2019", laat Sébas Diekstra weten aan het ANP. "Dit terwijl ITV afgelopen januari in de media nog meldde dat zij van niets wisten. Dat klopte feitelijk dus gewoon niet. In een kwestie zoals deze is dat niet alleen een doodzonde maar ook onvergeeflijk."

'ITV wist al lang van wangedrag The voice of Holland'
Lees ook

'ITV wist al lang van wangedrag The voice of Holland'

ITV meldde donderdag wel dat advocatenkantoor Van Doorne in het onderzoek naar de misstanden bij The Voice óók kijkt naar wat er bij de producent al bekend was. "Het lijkt er op dat na de ophef vandaag de reikwijdte van het onderzoek opeens aangepast is", zo reageert Sébas Diekstra. "Volgens een eerste persbericht van ITV Studios zou het onderzoek zich enkel en alleen richten op de beschuldigingen van ongepast gedrag rond The voice of Holland en niet op de rol van het management zelf."

Sébas Diekstra meldde woensdag in het tv-programma Jinek dat leden van het management van ITV Studios al lang en breed op de hoogte waren van de misstanden. Volgens hem was Rick Brug, die nu in het management van ITV zit en eerder werkte bij Talpa, door John de Mol op de hoogte gesteld van een klacht die De Mol in 2019 kreeg. De melding zou onder meer door toedoen van Brug zijn 'begraven'.

Lees meer over
Sébas Diekstra