Heintje Davids

Veelgeprezen show van Claudia de Breij zaterdag op tv

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVeelgeprezen show van Claudia de Breij zaterdag op tv
RTL

De veelgeprezen show over Heintje Davids die Claudia de Breij (47) in de coronaperiode maakte, is zaterdag te zien op NPO 1. Dat heeft BNNVARA dinsdag bekendgemaakt. De cabaretière ontwikkelde de familievoorstelling over de succesvolle revueartieste in 2020 speciaal voor Carré. 'Hier Ben Ik' ging vorig jaar oktober in première, maar vanwege corona kon Claudia de show minder spelen dan zij zich had voorgenomen.

Claudia kreeg interesse in het leven van Heintje Davids (1888-1975) toen zij een paar jaar geleden de naar de broer van Heintje vernoemde Louis Davidsring ontving. Heintje was het buitenbeentje van de familie Davids; op eigen kracht vond zij toch haar plek in het theater. De Joodse zangeres was de enige van de familie die de Tweede Wereldoorlog overleefde. Na de oorlog hernam zij meerdere keren haar succesvolle carrière.

Claudia de Breij vangt Oekraïense vluchtelingen op in huis
Lees ook

Claudia de Breij vangt Oekraïense vluchtelingen op in huis

Na haar dood nam het publiek massaal afscheid van Heindje in Carré, waar haar kist midden op het podium stond.

Amalia werd in december 18 en aan Claudia de Breij de eer een boek over de Prinses van Oranje te schrijven. Royaltyverslaggever Annemarie de Kunder vroeg de cabaretière wat we precies kunnen verwachten van het boek.

Lees meer over
Claudia de Breij