uitgebrand

Johan Derksen bevestigt vertrek: Vandaag Inside per direct van tv

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPJohan Derksen bevestigt vertrek: Vandaag Inside per direct van tv
RTL

Het is afgelopen met 'Vandaag Inside', laat SBS weten in een persbericht. Johan Derksen (73) heeft aangegeven zijn werkzaamheden bij het programma te hebben neergelegd. Ook René van der Gijp (61) en Wilfred Genee (54) houden het voor gezien.

Johans vertrek is ook voor René en Wilfred de reden om het programma 'onder deze omstandigheden niet te willen voortzetten', aldus het statement. Vandaag Inside zal vanavond dus al niet meer te zien zijn op SBS6. 

Rob: 'Johan Derksen kan alleen hachje redden door op te stappen'
Lees ook

Rob: 'Johan Derksen kan alleen hachje redden door op te stappen'

Het programma kwam wederom in opspraak door een uitspraak van Johan. De presentator beweerde zo'n 50 jaar geleden een kaars bij een vrouw in te hebben gebracht. De dag erna kwam hij daarop terug in de uitzending van Vandaag Inside. Afgelopen donderdag gaf Talpa aan dat de presentatoren excuses zouden maken, maar daar kwam het niet van. "Ik kap ermee", zei Johan erover in de show. De presentator voegt nu daad bij het woord. 

De show wordt vanavond vervangen door een uitzending van Het Roer Om en vanaf maandag komt er een dagelijkse terugblik van de familie Meiland. 

Rob Goossens zal tevreden zijn met het besluit van Johan: 

Lees meer over
Johan Derksen René van der GijpWilfred GeneeVandaag InsideSeksueel grensoverschrijdend gedragSeksueel misbruik