big five

Mahmood oefent met stand-in bij eerste repetitie songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMahmood oefent met stand-in bij eerste repetitie songfestival
RTL

De Italiaanse songfestivalinzending Mahmood (29) moest het donderdag bij zijn eerste repetitie op het Eurovisiesongfestival doen zonder zijn kompaan BLANCO (19), met wie hij een duet zingt. De zanger had andere verplichtingen, waardoor Mahmood op het podium hulp kreeg van een stand-in.

"Er komen nog genoeg momenten om aan de details te werken"

Bij de aansluitende persconferentie werd duidelijk dat BLANCO donderdagavond een concert geeft in Florence en daarom niet aanwezig kon zijn. Mahmood had echter alle vertrouwen dat ze volgende week zaterdag in de finale samen een goede performance neer kunnen zetten. "Er komen nog genoeg momenten om aan de details te werken", zei de zanger. Omdat Italië gastland is, staan Mahmood en BLANCO al in de finale.

Viktor & Rolf kleden S10 op songfestival: 'Grote eer'
Lees ook

Viktor & Rolf kleden S10 op songfestival: 'Grote eer'

Mahmood is een bekende op het songfestival. Hij mocht Italië in 2019 vertegenwoordigen in Tel Aviv. Hij werd toen met zijn nummer 'Soldi' tweede achter winnaar Duncan Laurence. Dit jaar doet hij samen met BLANCO mee.

Het liedje van de twee zangers, Brividi, was voordat de oorlog in Oekraïne uitbarstte favoriet bij de bookmakers. Daarna werd het liedje ingehaald door de Oekraïense inzending. Volgens de wedkantoren zouden Mahmood en BLANCO op dit moment op de tweede positie eindigen.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival