Spannend: dít staat S10 vandaag te wachten in Turijn

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Spannend: dít staat S10 vandaag te wachten in Turijn
Alles over het songfestival

S10 wacht maandag een belangrijke dag in Turijn. In PalaOlimpico beginnen de zogeheten dress rehearsals van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. De gehele show wordt dan achter elkaar geoefend.

De Nederlandse songfestivalinzending krijgt 's middags tijdens de eerste doorloop nog één kans om haar act te perfectioneren. 's Avonds staat de vakjuryshow van de eerste halve finale op het programma. Daarin wordt al de helft van het aantal punten verdeeld.

S10 nerveus tijdens openingsceremonie: 'Ben niet zo goed in lopers'
Lees ook

S10 nerveus tijdens openingsceremonie: 'Ben niet zo goed in lopers'

Bij de tweede doorloop kijken niet alleen de internationale jury's mee, maar is er voor het eerst ook publiek in de zaal. Dinsdag vindt er, wederom met publiek, nog een derde dress rehearsal plaats voordat de eerste halve finale live in heel Europa te zien is. De stemmen van de tv-kijkers bepalen voor de overige 50 procent welke tien deelnemers een plek verdienen in de finale.

Naast Nederland staat topfavoriet Oekraïne in de eerste halve finale. Ook Griekenland en Noorwegen lijken op basis van de voorspellingen van de bookmakers zeker te zijn van een plek in de eindstrijd.

S10 liet eerder tijdens de repetities weten dat ze vooral één grote angst heeft.

Lees meer over
S10Eurovisiesongfestival