buitenspel gezet

Vandaag Inside vandaag terug op televisie na Derksen-rel

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVandaag Inside vandaag terug op televisie na Derksen-rel
RTL

'Vandaag Inside' keert maandagavond even na 21.30 uur weer terug op televisie. Johan Derksen (73), Wilfred Genee (54) en René van der Gijp (61) besloten toch door te gaan met het programma nadat ze eind april lieten weten te stoppen. Die keuze maakte het trio vanwege de commotie die ontstond nadat Johan zei dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars.

"Johan heeft aangegeven hoe hij het heeft beleefd, hij heeft aangegeven hoe hij zijn eigen rol heeft gezien"

Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest. Voor de voetbalanalist was de kritiek echter de druppel: hij wilde stoppen met het programma. Daarop liet Wilfred weten dat het dan voor hem en René ook klaar zou zijn.

Niet veel later kwamen de geruchten over een terugkeer van de mannen alweer op gang, maar volgens Johan was daar geen sprake van. "Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij", zei de televisiemaker. Afgelopen woensdag vertelde hij echter dat het programma maandag terugkeert op televisie, wat Talpa donderdag bevestigde.

Johan Derksen bekent op tv vrouw misbruikt te hebben met kaars
Lees ook

Johan Derksen bekent op tv vrouw misbruikt te hebben met kaars

Hoe de invulling van het programma eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Ook Wilfred is benieuwd naar maandagavond, zo zei hij vrijdag in zijn BNR-radioprogramma The Friday Move. "Zelfs ik kon het niet meer volgen op een gegeven moment. Het was wel heel ondoorzichtig geworden. Johan heeft aangegeven hoe hij het heeft beleefd, hij heeft aangegeven hoe hij zijn eigen rol heeft gezien. Ik ben benieuwd wat er maandag gaat gebeuren."

Niet overal komt Johan terug. Zijn bluestournee werd geannuleerd en zijn programma's bij de radiozenders Rijnmond en NH Media werden na de uitspraken geschrapt. Daar is hij tot op heden nog niet welkom.

Lees meer over
Johan DerksenWilfred Genee René van der GijpVandaag Inside